Expositie van fotografe Frieda Heyting

1 oktober 2014 - 31 oktober 2014, CODA Centrale Bibliotheek

Door Redactie

Frieda Heyting

Expositie Even nog | 01.10 t/m 31.10.2014 | CODA Centrale Bibliotheek

Fotografe Frieda Heyting houdt zich vooral bezig met artistieke fotografie waarbij ze een impressionistische en experimentele benadering hanteert. Vorm en kleur spelen een belangrijke rol bij de foto’s die ze onder andere van de natuur in al haar facetten en seizoenen maakt. Met de expositie Even nog staat de herfst centraal: het seizoen waarin schoonheid en verval hand in hand gaan en op een mooie manier verenigd zijn. Deze expositie is nog tot en met 31 oktober in CODA Centrale Bibliotheek te bekijken; de toegang is gratis.

Heyting zoekt zowel bij de fotografische als bij de nabewerkingstechniek steeds opnieuw naar visuele vormen voor alle indrukken die ze opgedaan en vastgelegd heeft. Vorm en kleur spelen hierbij. Wat kleurgebruik betreft laat ze zich deels inspireren door recent werk van schilder David Hockney die het kleurrijke karakter van zijn omgeving nadrukkelijk onder de aandacht brengt. Heyting maakt in haar eigen omgeving graag foto’s van de natuur in verschillende facetten, variërend van macrofotografie in haar achtertuin tot weidse landschappen in het stroomgebied van de Drentsche Aa of elders in Nederland.

De geëxposeerde foto’s verbeelden het thema ‘herfst’ en de ambivalente vereniging van schoonheid en verval die zo karakteristiek is voor dit jaargetijde:

“Even nog
Het is herfst. Het verval tekent al
het natuurlijke spel van vorm en kleur.
Even nog, dan is het voorbij.”

Even nog is tot en met 31 oktober tijdens reguliere openingstijden te bekijken in CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Kijk voor openingstijden op www.coda-apeldoorn.nl. Meer informatie over Frieda Heyting is te vinden op www.friedaheyting.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?