Expositie voorouders brugklasleerlingen Christelijk Lyceum

11 april 2014, van 13:00 tot 15:00, Christelijk Lyceum

Door Redactie

Christelijk Lyceum

Brugklasleerlingen van het Gymnasium op het Christelijk Lyceum houden aanstaande vrijdag een expositie over hun betovergrootouders. De expositie is een onderdeel rondom een onderzoeksproject vanuit de “DaVinci lessen”.

Tijdens het onderzoeksproject zijn de leerlingen in de geschiedenis van hun voorouders gedoken. Door middel van het maken van een biografie en expositie met oude documenten, foto’s, krantenartikelen en attributen van en over het leven van de voorouders, brengen leerlingen de voorouders weer even tot leven.

De leerlingen ontwikkelen niet alleen hun onderzoekvaardigheden door te graven in het verleden van de voorouders, er wordt ook een beroep gedaan op het organisatietalent van de leerlingen omdat de expositie door hen zelf georganiseerd wordt.

DaVinci lessen
Gymnasium-leerlingen worden op het Christelijk Lyceum extra uitgedaagd door middel van de DaVinci lessen. Vier weken achter elkaar, vier uur per week besteden leerlingen aan één vakoverstijgend onderwerp. Zo zijn er bijvoorbeeld DaVinci modules veldwerk, tekenen, archeologie en debatteren. Hierdoor leren leerlingen goed samenwerken, discussiëren, organiseren en presenteren.

De expositie is tussen 13.00 en 15.00 uur toegankelijk voor bezoekers, entree bedraagt €1 euro. De opbrengst van de expositie komt ten goede aan weeskinderen in Albanië.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?