Expositie We was here van Ton van Vroonhoven

27 oktober 2016 - 30 november 2016, om 10:00, CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

aff-okt-nov-2016-page-001

In CODA Centrale Bibliotheek is tot eind november de foto expositie We was here met werk van Ton van Vroonhoven te zien. In twintig beelden maakt Van Vroonhoven de schoonheid van verval zichtbaar. Deze expositie is tijdens de reguliere openingstijden van CODA Centrale Bibliotheek gratis te zien.

De afbouw van zware industrie in de zeventiger en tachtiger jaren leidde tot het in onbruik raken en verval van immense industriecomplexen in het Duitse Roergebied. Op de voormalige bedrijfsterreinen is de grote lichamelijke inspanning die mijnwerkers en staalarbeiders moesten leveren soms nog voelbaar. Werkend in hitte en kou, bij hels geluid en met enorm mechanisch geweld werden in mijnen steenkolen gedolven en in hoogovens en staalfabrieken halffabricaten en eindproducten gemaakt.

Na sluiting van deze bedrijven trad verstilling in; arbeiders waren er niet meer, de machines raakten verroest, onkruid schoot op. Hierdoor ontstond een eigen vorm van schoonheid. Deze schoonheid wordt gemaakt door het patina van roest, verweren van kleur, roetvegen, kleine beschadigingen, sterke vormen en subtiele lichtwerking. Deze elementen komen tot uiting in Van Vroonhoven zijn foto’s. Bezoek tot en met 30 november We was here in CODA Centrale Bibliotheek.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?