Extra Boek & Film avond in Gigant: American Pastoral

27 december 2016, om 19:30, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling

Door Agenda

CODA en Gigant hebben rond Kerst een extra filmavond geprogrammeerd waarin de boekverfilming van American Pastoral vertoond wordt. Auteur Philip Roth ontving voor deze roman de Pulitzer Prize; voor Ewan McGregor is de verfilming van dit boek zijn regiedebuut. Naast American Pastoral schreef Roth bijvoorbeeld ook Nemesis, The Plot Against America en Patrimonium. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur in Gigant met een inleiding door filmdocent Harry Peters; de boeken zijn uiteraard te leen in CODA Bibliotheek. Boek & Film is een samenwerking tussen CODA en Gigant en biedt liefhebbers van goede literatuur en de betere films de gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien.

Het verhaal
Seymour ‘Swede’ Levov – in zijn high-school dagen atleet en nu succesvol zakenman – is getrouwd met de voormalige beauty queen Dawn. Hun idyllische leven komt op zijn kop te staan als hun dochter Merry wordt beschuldigd van een terroristische aanslag en vervolgens spoorloos verdwijnt. Swede zet alles op alles om haar te vinden en zijn gezin te herenigen. Volledig van slag door wat hij ontdekt, wordt hij gedwongen de chaos van het Amerika in de jaren ’60 van de vorige eeuw onder ogen te zien…

De avond
Filmdocent Harry Peters begint de avond om 19.30 uur met een korte inleiding; u krijgt hierbij een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur. Na deze introductie gaat u samen de film kijken.

Meer Boek & Film?
Ook in 2017 worden weer prachtige boekverfilmingen vertoond; de volgende data kunt u alvast in uw agenda noteren: 10 januari (Mal de pierres), 28 februari (Réparer les vivants), 14 maart, 11 april en 2 mei (The Circle, titel onder voorbehoud). Houd voor het laatste nieuws de website of facebook-pagina van CODA en Gigant in de gaten.

Kaartverkoop
Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online te bestellen via www.gigant.nl. Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,- per voorstelling.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?