Extra voorstelling Le nozze di Figaro op 8 augustus

3 augustus 2013 - 10 augustus 2013, van 00:00 tot 23:59, Radio Kootwijk

Door Agenda

http://www.muziekzomer.nl/muziekzomer/pagina.vm?id=91

Opera in Radio Kootwijk doorslaand  succes.

Kaarten voor de eerste zes voorstellingen van Le nozze di  Figaro waren binnen een mum van tijd zo goed als uitverkocht. NJO en DNOA zijn  blij nu een zevende voorstelling aan te kunnen kondigen op deze unieke locatie.
Deze zomer wordt de wereldberoemde opera van Wolfgang Amadeus Mozart  Le nozze di Figaro opgevoerd op een unieke locatie: Radio Kootwijk.  Conceptbedenkers Floris Visser en Alexander Oliver lieten zich inspireren door  het indrukwekkende gebouw van het voormalig zendstation. Voor deze productie  brengen het NJO (de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie) en Dutch National  Opera Academy (DNOA) de meest getalenteerde musici en zangers van dit moment  samen. Onder leiding van dirigent Richard Egarr brengen zij de komische  Italiaanse opera nu zeven keer tussen 3 en 10 augustus 2013 in Radio Kootwijk. De regie is in handen van Alexander Oliver.

Radio Kootwijk
Als decor voor de bruiloft van Figaro kozen de makers de historische  locatie van Radio Kootwijk. De wonderlijke mozaïekvloer, de enorme raampartijen  en de vele details in de typische art-deco stijl van architect Julius Luthmann  vormen het ideale decor voor Le nozze di Figaro. Conceptbedenkers  Floris Visser en Alexander Oliver plaatsen het verhaal dan ook in de tijd van  het ontstaan van deze wonderlijke plek: de Eerste Wereldoorlog. ‘La Grande  Guerre was de belangrijkste aanleiding voor de bouw van het majestueuze  zendstation en tevens de oorzaak van maatschappelijke onrust in grote delen van  Europa. De opstand tegen de adel in Le nozze di Figaro is vergelijkbaar met de grote sociale omwenteling ten tijde van Mozart en de Franse Revolutie. En  dit alles op zinderende en erotische muziek, die onmiskenbaar tot één van  Mozarts grootste werken behoort’, aldus de  conceptbedenkers.

NJO en DNOA
Zowel het NJO als DNOA richt zich op de ontwikkeling van jong  talent.
Het NJO, de Nederlandse Orkest- en Ensemble-Academie, werkt jaarlijks met  een internationaal gezelschap van jonge, getalenteerde musici. Het NJO stelt  toekomstige beroepsmusici in de gelegenheid zich onder leiding van  hooggekwalificeerde coaches en dirigenten te bekwamen in samenspel als opstap  naar de beroepspraktijk. Le nozze di Figaro is onderdeel van de NJO  Muziekzomer, het klassiekemuziekevenement van het NJO. Op bijzondere locaties in  Gelderland verzorgen jonge musici van 1 tot 18 augustus bijna 70 concerten. De  programmering is zeer divers en bevat naast Le nozze di Figaro onder  andere veel muziek van composer in  residence Steve Reich, de Negende  Symfonie van Dvořák en Rhapsody in Blue van Gershwin.  Altvioliste Anna Magdalena den Herder is deze zomer young artist in residence en zal onder  andere schitteren als solist met het NJO  Kamerorkest.

DNOA (Dutch National Opera Academy) biedt een intensieve twee jaar  durende masteropleiding. Het doel van deze opleiding is om jonge zangers een  goede basis te geven in alle aspecten van het operavak en hen zo op te leiden  tot hedendaagse operazangers. DNOA is een samenwerkingsverband tussen het  Conservatorium van Amsterdam en het Koninklijk Conservatorium in Den  Haag.

Hoofdsponsor  Univé
Univé  is sinds 2007 hoofdsponsor van het NJO.

Kijk  voor meer informatie op www.figaro.nl.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?