Fabricademy in Coda Fablab

5 april 2018, om 19:00, CODA FabLab, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

 

Op donderdag 29 maart en donderdag 5 april presenteren twee deelnemers van de Fabricademy hun project in CODA FabLab. Brigitte Kock en Julia van Zilt vertellen over hun traject tijdens de Fabricademy en over hun onderzoek naar de mogelijkheden van digitale fabricage in combinatie met textiel. Zij hebben aan dit programma kunnen deelnemen door een scholarship van papierfabriek Neenah Coldenhove in samenwerking met Stichting FabLab Benelux, byWire.net en CODA.

Julia van Zilt werkt aan een kledingstuk dat zij creëert met behulp van lasersnijden en sublimeren. Haar doel is om de potentie van de diverse technieken die zij heeft geleerd tijdens haar traject bij Fabricademy in dagelijkse draagbare mode kenbaar te maken. Van Zilt wil op deze manier de mogelijkheden van alternatieve methodes en digitale fabricage laten zien. Op donderdag 28 maart geeft zij een lezing en workshop in CODA FabLab.

Patronen in 3D
Brigitte Kock ontwerpt kledingstukken met behulp van een 3D printer. Om patronen te ontwerpen en te printen heeft zij speciale software ontwikkeld. Hiermee kan ze onderdelen van de stoffen omzetten tot een code voor de 3D printer. De 3D printer print, met behulp van flexibel materiaal, de patronen op de printplaat. Door middel van een bevestigingsmethode monteert Brigitte Kock haar patroononderdelen aan elkaar. Op donderdag 5 april geeft Brigitte Kock een lezing over haar onderzoek en project in CODA FabLab.

Meer informatie
Van Zilt en Kock hebben in CODA FabLab hun project uitgevoerd. CODA FabLab is een moderne werkplaats met onder andere 3D printers en lasersnijders. Wil je meer informatie over de lezingen en workshops van Van Zilt en Kock? Ga dan naar www.coda-apeldoorn.nl/fabricademy.

Over Fabricademy
De Fabricademy is een opleiding ontstaan vanuit het MIT, waarbij FabLabs wereldwijd het schoollokaal vormen. Een specialisatie binnen dit programma is de Fabricademy waarbij deelnemers meer leren over toepassingen op het snijvlak van textiel, biologie en digitale fabricage. Mede dankzij Papierfabriek Neenah Coldenhove uit Eerbeek hebben twee bachelors van de TU/e kunnen deelnemen. Zij hebben daarbij in CODA FabLab met de 3D printer, lasersnijder en de sublimatieprinter in combinatie met het sublimatie papier uit Eerbeek hun eindproject uitgewerkt. Kijk voor meer informatie op http://wiki.textile-academy.org/

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?