FatMouth

23 januari 2016, Bluescafe

Door Agenda

https://myspace.com/fatmouthbluesband/photos
Sinds begin 2001 bestaat de Noord Hollandse formatie FatMouth. Na bijna 13 jaar Blue Dirt zijn David Stolze (gitaar/zang) en Tom van Ek (basgitaar/zang) met zanger & blues harp speler Erik Zonneveld en drummer Stefan Erents begonnen met het opbouwen van een nieuwe blues sound waarin de voornamelijk zelfgeschreven nummers vertellen over het leven met de blues. Onlangs is de band versterkt met gitarist Wim de Grood die we nog kennen van Blue Dirt en Jan Kliment op de Bluesharp.
Een avond met FatMouth laat zich het beste omschrijven als één groot feest, waar diverse varianten van rock, funk, rock ‘n’ roll en de blues de revue passeren. Rauwe, recht voor zijn raap bluesrock wordt moeiteloos afgewisseld met opzwepende rock ’n roll waarbij David de snaren van zijn gitaar op onnavolgbare wijze geselt.
Daarna liefkoost hij zijn instrument tijdens een slow blues alsof hij zijn eigen vrouw of juist die van een ander in handen heeft, maar laat het daarna weer uitgillen tijdens het snellere werk.
De grommende bas van Tom is voelbaar tot in de darmen en wanneer hij overgaat tot het snellere funk, slap en plukwerk, klimmen ook de laatste toeschouwers enthousiast op de tafels.
Stefan laat zijn gevoel en techniek doorklinken in een stevige beat die niemand onberoerd laat, terwijl hij de absolute finesses van het ritme tot uiting laat komen tijdens het meer delicate spel. Wim, die als geen ander de muziek in de richting van de oude blues kan schoppen of juist kan laten opzwepen tot een stevige rockpartij, vermaakt het publiek op zijn eigen ludieke wijze.
Jan, onlangs afgestudeerd op het instrument “The Mississippi Saxophone” haalt geluiden en melodieën uit zijn bluesharp die tot voor kort onmogelijk werden geacht. Jan brengt met zijn inbreng de muziek van FatMouth op een hoger plan, helemaal als het de echte blues betreft. Dit alles vormt de basis voor de emoties die doorklinken in de stem van Erik, die kan bogen op techniek en gevoel, waardoor FatMouth zich direct een plaats verwerft in de blues-scene van Nederland en België.
Soms worden de elektrische instrumenten verruild voor akoestische gitaren, contrabas, cajun en een paar handtrommels waardoor de heren ook een intieme sfeer kunnen neerzetten.
Aanvang 22:00 uur. Vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?