Feest in het bluescafé

19 augustus 2012 - 15 augustus 2012, om 15:00, bluescafé

Door Redactie

Het bluescafe begint zondag al om 15.00 uur met CARVED IN GOLD die in het voorprogramma van OPHILIA SYNDROOM staan.

CARVED IN GOLD
Carved in Gold zag in maart 2009 het levenslicht. De band was in eerste instantie een herstart van 3 ex Glass Moon leden maar ontwikkelde al snel een eigen sound. Carved in Gold is een progressieve rock/metal band uit Overijssel bestaande uit Hanne-Merel Lakerveld (lead zang), Maarten Langeree (gitaar, achtergrondzang), Ben Bruschke (basgitaar) en Mark Mulder (drums). Het volledige repertoire van de band is geheel of gedeeltelijk zelf gecomponeerd. Carved in Gold wordt eind 2008 opgericht door Maarten Langeree. Het initiële doel van de band is het behouden van en voortbouwen op het repertoire van zijn vorige band Glass Moon. Voormalig mede Glass Moon leden Hanne-Merel Lakerveld en Ben Bruschke sluiten zich direct bij de oprichting bij de band aan. Mark Mulder drumt zich in maart 2009 in de band met medeneming van de bandnaam “Carved in Gold” en de huidige formatie van de band in is een feit. De Carved in Gold setlist bevat nog steeds Glass Moon nummers maar groeit en veranderd voortdurend en de huidige aspiraties van de band rijken ver voorbij haar initiële doel. De muziek van Carved in Gold is stevig geworteld in de progressieve rock/metal. Dit komt duidelijk naar voren in de voortdurende, liefst onverwachte, variaties in thema, volume en stijl in hun muziek die deze een zekere frisheid verleend en de luisteraar op zijn qui vive houdt. Een ideaal Carved In Gold nummer is een speelse, dynamische mix van elkaar snel afwisselende beukende metal riffs, fragiele melodische passages, dromerige soundscapes, pakkende grooves en ritmische hoogstandjes. De band onderscheid zich van andere bands in het genre doordat zij de onnodige complexiteit die inherent is aan veel progressieve muziek tracht te vermijden. Zeker wanneer deze complexiteit de luisteraar dreigt af te leiden van de muzikale ruggengraat van de nummers en Hanne’s originele zanglijnen en duistere, zeer individuele lyriek. Of de band hierin slaagt en of deze muzikale doelen in de praktijk überhaupt verenigbaar zijn wordt geheel aan het oordeel van het publiek overgelaten.

OPHELIA SYNDROOM
Ophelia syndroom is een experimentele band en bestaat uit vijf leden afkomstig uit Hamilton, ON. De band lagen cello, lap steel, vintage keyboards, en mannelijke en vrouwelijke vocale harmonieën op een basis van gitaar, bas en drums. Het resultaat is een eigen, unieke Ophelia het syndroom met de stijlen rock, folk en jazz. Voortbouwend op het succes van hun 2009 ‘Shades of Grey’ EP, Ophelia Syndroom succes fan-gefinancierde hun debuut full length album ‘vergeten alle dingen’, het verkrijgen van internationale bekendheid en ondersteuning via sellaband.com. Opgenomen en mede-geproduceerd door Michael Chambers op Catherine Noord, ‘alle dingen vergeten’ zal worden uitgebracht in het najaar van 2011 tot en met fans in Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Australië, Nieuw Zeeland, en vooral, Nederland. Ophelia Syndroom brengt de show op de weg, de band het najaar van 2011 ‘alle dingen vergeten’ tour van Zuid-Ontario zal worden gevolgd door hun eerste onderneming in Europa in de zomer van 2012.

Toegang voor Carved in Gold en Ophelia Syndroom is gratis.

Om 21.oo uur THE ANIMALS & Friends

The Animals braken door in 1964 met de wereldhit House Of The Rising Sun. Dit nummer, dat ook nu nog elk jaar hoog in de Top 2000 eindigt, is een tijdloze klassieker door de karakteristieke gitaarintro. Gedurende de jaren ‘60 scoorde de band naast House Of The Rising Sun nog meer hits, waaronder Bring It Home To Me, It’s My Life en We Gotta Get Out of This Place.

Het concept voor Animals & Friends begon in de lente van 2000. Hilton Valentine was terug gegaan naar Amerika maar de verzoeken voor optredens van The Animals waren talrijk. Peter Barton (Mindbender) was op tour met John Williamson (Titanic). Een voorstel om de twee units samen te voegen werd opgevolgd. Pete was al meer dan een decennium bij The Animals betrokken op management basis. Door de “stamboom” van de bandleden werd besloten om de band Animals en Friends te noemen. Jim Rodford (Kinks) Johnnie guitar Williamson en Pete Barton. Maar de fijne ingrediënten waren natuurlijk de originele Animals leden Dave Rowberry en John Steel.

Animals & Friends waren geboren.

De band toerde intensief en in de winter van 2001 namen ze in de studio van Lisa Stanfield het Album Instinct op.

In juni 2003 kreeg de band te maken met een trieste tegenvaller, Dave Rowberry stierf op 63 jarige leeftijd. De band wist dat ze hun album af moesten maken maar waren niet overtuigd of ze nog konden toeren. Bij toeval, op de dag dat Dave stierf kreeg Peter Barton een boodschap van een zaal in Harlow dat een van de Animals ex leden in de buurt van Harlow woonde. Na wat gesprekken en een zoektocht wist Pete inderdaad Mickey Gallagher te vinden die lid werd van The Animals in 1965 toen Alan Price de band verliet.

Mickey had wel zin in een hernieuwde kennismaking en verving Dave op dat moment, na 40 jaar.

Mickey had uiteraard ook niet stil gezeten en had samen met Ian Dury The Blockheads geformeerd, hij toerde met The Clash en werkte intensief samen met Paul Mc Cartney en Robbie Williams.

Natuurlijk kwamen er nog andere obstakels op hun weg. Jim Rodford deed samen met zijn oude maatje Rod Argent en Colin Bluntstone een aantal optredens, die natuurlijk na dat de Animals agenda steeds voller werd, in de weg kwamen te staan van de Argent agenda. De band moest noodgedwongen afscheid nemen, soms gaat hij als gast nog mee.

Maar, de bands populariteit is nog steeds stijgende en de vele tours bewijzen dit evenals hun enorme fan base. De band zal blijven optreden zolang er vraag naar is en laten we hopen dat er nog veel jaren volgen.

Aanvang 21.00 uur entree 20,=

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Evenementen Apeldoorn Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?