Feestelijk kerstgala Introdans

29 december 2012 - 27 december 2012, om 20:00, Theater Orpheus

Door Redactie

introdans/orpheus

Het Kerstgala van Introdans is al jaren één van de highlights in het seizoensaanbod van Theater Orpheus, en is dit jaar te zien op zaterdag 29 december, aanvang: 20.00 uur. Voor meer informatie en online kaartverkoop: www.orpheus.nl.

Bijzonder programma
Dit jaar brengen Introdans en Introdans Ensemble voor de Jeugd u warme en kleurrijke choreografieën. Met beide ensembles op het toneel kunt u genieten van een extra bijzondere familievoorstelling met werken van wereldberoemde choreografen en nieuwe makers. In het poëtische Por Vos Muero van Nacho Duato flirten zes paren met klassieke hofdansen uit vervlogen tijden. Van Duato’s hand zijn ook het lyrische Cor Perdut en Sinfonía India te zien. Het choreografenduo Ivgi & Greben creëerde het liefdesduet Longing, dat in deze kerstvoorstelling niet mag ontbreken.

Nieuw voor Introdans is de integrale versie van Polish Pieces, in een choreografie van Hans van Manen. Door het prachtige kleurenpallet wordt dit werk ook wel het ‘Caran d’ache’ ballet genoemd. Daarnaast is een extra bijzondere wereldpremière te zien van danser Laurent Drousie voor het volledige tableau. De keuze voor het programmeren van werken van jong talent past goed in het beleid van Introdans, aldus artistiek directeur Roel Voorintholt. “Laurent viel eerder op in de workshopspresentaties DANSERSMAKEN met zijn creaties La ultima (2009) en l’OFF (2011). Tijdens DANSERSMAKEN krijgen dansers van Introdans de gelegenheid om hun choreografische talenten te ontdekken en hun eigen werk aan het publiek te tonen”.

Introdans beweegt je
Sinds 1971 is Introdans uitgegroeid tot een dansgezelschap van wereldklasse. Met een gezonde ambitie blijft het gezelschap trouw aan zijn missie om de danskunst op hoog niveau te presenteren voor een breed publiek. Vanaf 2009 is Introdans onderdeel van de basisinfrastructuur van het ministerie van OCW. H.K.H. Prinses Margriet der Nederlanden is Beschermvrouwe van Introdans.

Kaartverkoop
Het Introdans Kerstgala is op zaterdag 29 december te zien in Orpheus, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 22,10 via www.orpheus.nl of het Bespreekbureau van Orpheus. De balie van het Bespreekbureau is op werkdagen geopend tussen 15.00 uur en 19.00 uur. Daarnaast is het Bespreekbureau telefonisch bereikbaar tussen 13.00 uur en 19.00 uur via 0900 – 123 0 123 (optie 1, 15 cpm). Let op: op 24 en 31 december is het Bespreekbureau geopend tot 17.00 uur.

Het Introdans Kerstgala is geen gala in de klassieke zin van het woord, dus galakleding is niet noodzakelijk. Maar feestelijk wordt het wel!

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?