FEESTELIJK OPEN HUIS in CODA Centrale Bibliotheek.

19 april 2015 - 17 april 2015, om 13:00, CODA Centrale bibliotheek

Door Agenda

CODA Centrale Bibliotheek is vernieuwd en dat vieren wij graag samen met u tijdens een feestelijk Open Huis op zondag 19 april! Na een spectaculaire verbouwing hebben de eerste en tweede verdieping een ware metamorfose ondergaan. In navolging van CODA Junior brengt CODA bibliotheek, museum en archief voor volwassenen op één plek samen. Dit concept is uniek in Nederland. Vijf historische paviljoens besteden op unieke wijze aandacht aan de rijke geschiedenis van Apeldoorn en omgeving tevens biedt één paviljoen plaats aan het Europe Direct Information Centre. Stadsdichter Hanz Mirck maakt speciaal voor deze feestelijke dag en herinrichting een prachtig gedicht dat hij zal voordragen. Theatergroep DramaStrada zorgt met De Zingende Badmutsen voor een ludiek welkom.

ONTDEK DE NIEUWE BIEB!
Het Open Huis op zondag 19 april is een fantastische gelegenheid om kennis te maken met uw nieuwe bibliotheek. Met rondleidingen, mini-lezingen, theateracts en kinderactiviteiten kunnen bezoekers de nieuwe bibliotheek ontdekken. In het kader van de tiende editie van de Atlas van Apeldoorn sluit CODA aan met een historisch paviljoen over de wijk Kerschoten. Schrijver en stedenbouwkundige Hugo Diddens geeft tijdens het Open Huis toelichting op dit paviljoen en de architectuur van de wijk. Bij het paviljoen over Apeldoorn rond 19:00 starten doorlopend rondleidingen bij het paviljoen en door de Apeldoornse binnenstad. De bladmuziek op de tweede verdieping wordt luister bijgezet door singer-songwriter Reitse Giesbers. Stadsdichter Hanz Mirck maakt speciaal voor deze feestelijke dag en herinrichting een prachtig gedicht dat hij zal voordragen. In CODA FabLab ontdekken bezoekers aan de hand van workshops de 3D printer, lasersnijder en bijbehorende computerprogramma’s.

Het Open Huis op 19 april valt samen met de nationale Museumweek (van 18 tot en met 26 april) dat dit jaar als thema ‘Ons echte goud!’ heeft. CODA heeft in museum, archief én bibliotheek prachtige stukken in handen. Tijdens de Museumweek ontdekken bezoekers deze schatten op interactieve wijze. Kinderen gaan op ontdekkingsreis langs het goud van CODA. Beeldend kunstenaar Ingrid Kats vertelt in haar workshop meer over de inspiraties van een kunstenaar. Uiteraard gaan deelnemers zelf ook aan de slag. Het volledige programma is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/museumweek2015.

Gratis toegang Museum
CODA viert feest en trakteert! In het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 april bezoekt u CODA Museum gratis! U kunt genieten van de tentoonstellingen Into the Zoo: sieraden en objecten van Felieke van der Leest, de Keramiek Triënnale 2015, Verhalen van Oorlog en Bevrijding en Schilderij van het Jaar 2014.

Drie maanden gratis CODA abonnement
Van 6 april tot en met 5 mei 2015 krijgt u 25% korting op uw CODA abonnement. Lid worden? Meer informatie en de actievoorwaarden staan op de website www.coda-apeldoorn.nl/en/informatie/lid-worden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?