Feestelijke afsluiting Atlas van Apeldoorn: Wenum Wiesel

8 oktober 2016, van 13:00 tot 15:00, Wenumse Watermolen, Oude Zwolseweg 160, Wenum Wiesel, Gratis

Door Agenda

Deze succesvolle editie van Atlas van Apeldoorn: Wenum Wiesel heeft sinds april van dit jaar veel bezoekers naar de uiteenlopende activiteiten getrokken. Absolute toppers waren de lezing door Huub Ummels, de Molendagen en de wandeling Kopermolenpad SPECIAL, de zomeravondfietstocht Wenumse en Wieselseveld en natuurlijk de Oranjefeesten. Zaterdag 8 oktober wordt Atlas van Apeldoorn op feestelijke wijze afgesloten bij de Wenumse Watermolen met onder andere de onthulling van het zevende cultuurhistorische informatiepaneel. Iedereen is van 13.00 tot 15.00 uur harte welkom; de toegang is gratis.

Het zevende cultuurhistorische informatiepaneel wordt tijdens de ‘grande finale’ op 8 oktober door wethouder J. Kruithof onthuld. Dankzij de bijdrage van talloze bewoners uit het buurtschap is de afgelopen maanden veel historisch fotomateriaal verzameld dat deze middag te zien is.image001 Misschien herkent u zich wel op één van de oude foto’s van de Oranjefeesten, op die oude klassenfoto van de lagere school of op een afbeelding van de voetbalvereniging of voormalige korfbalvereniging. Naast fotomateriaal zijn ook oude gebruiksvoorwerpen en een aantal historische vondsten te zien die recent boven water zijn gekomen tijdens herstelwerkzaamheden aan het fundament van de Wenumse Watermolen. Tot slot is ook een oude filmopname te bekijken over het boerenleven in Wiesel.

Iedereen is deze middag van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee deze editie van Atlas van Apeldoorn feestelijk af te sluiten. U vindt de Wenumse Watermolen aan de Oude Zwolseweg 160, Wenum Wiesel.

Atlas van Apeldoorn is een samenwerking tussen CODA en leden van het Erfgoedplatform, wijkbewoners en andere samenwerkingspartners waarin jaarlijks één wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers wordt gezet.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?