Feestelijke onthulling kunstwerk Componistenkwartier

6 november 2014, om 15:30, Valeriuslaan 1

Door Redactie

Buurtbewoners uit het Componistenkwartier hebben onlangs in het kader van Burendag samen met kunstenares Iris Burghout een kunstwerk gemaakt. Op donderdag 6 november aanstaande zal om 15:30 uur dit kunstwerk feestelijk onthuld worden door wethouder Detlev Cziesso. De onthulling van dit door werkgroep De Buren geïnitieerde kunstwerk vindt plaats bij Valeriuslaan nummer 1. Een bestuurslid van de wijkraad zal een korte toespraak houden, evenals de wethouder. Vervolgens zal Iris Burghout haar werk toelichten. Dit alles gebeurt onder het genot van een hapje en een drankje.

Het maken van dit kunstwerk is bedacht en georganiseerd door werkgroep De Buren. Deze werkgroep, die nauw samen werkt met wijkraad Apeldoorn Zuid, bestaat uit een aantal enthousiaste buurtbewoners uit het Componistenkwartier. Een aantal maal per jaar organiseren zij een leuke activiteit, waaronder dus Burendag. Dit jaar heeft de buurt op Burendag een tuin opgeknapt van ouderen die dat zelf niet meer kunnen. Met geld van het Oranjefonds wordt nu het kunstwerk gemaakt die uiteindelijk in de opgeknapte tuin een plaatsje krijgt. Kunstenares Iris Burghout heeft dit kunstwerk samen met de buurt gemaakt. Tijdens een workshop konden de buren op speciaal materiaal een schilderij maken. Deze schilderijen heeft Burghout verwerkt in haar kunstwerk. Zo is er dus een kunstwerk ontstaan voor en door de buurt!

Werkgroep De Buren viert dit jaar haar eerste lustrum. Het is namelijk vijf jaar geleden dat ze werd opgericht. Na de renovatie van de buurt wilde men de buurt (Diepenbrocklaan, Valeriuslaan en Johan Wagenaarlaan) netjes en leefbaar houden. Dit doet ze door elk jaar een aantal leuke activiteiten voor jong en oud te organiseren. Vaste activiteiten zijn NL Doet, Nationale Buitenspeeldag en Burendag. Daarnaast helpen wij individueel bewoners met klusjes. Zoals dit jaar het regelen van een verhoging voor een bewoonster om haar huis in te komen met haar rollator. Verder helpen ze met Wereldlichtjesdag , Tomato Zeepkistenrace en Stichting k’Leef. De werkgroep krijgt geen subsidie. De benodigde inkomsten komen van het Oranje Fonds. De financiën worden beheerd door wijkraad Apeldoorn Zuid. Voor het eten en drinken tijdens de activiteiten zorgen de winkeliers van het Schubertplein, zij sponsoren graag. Het gaat dan om o.a. Jumbo van de Bunt, Cafetaria de Meerpaal, Café de Vrijbuiter, Bloemenmagazijn Margriet en vele anderen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?