Feestelijke opening park Zuidbroek

5 juli 2014 - 2 juli 2014, om 14:00, Park Zuidbruik

Door Redactie

Park Zuidbroek

Park Zuidbroek is bijna klaar. Daarom organiseert de gemeente Apeldoorn een feestelijke opening op zaterdag 5 juli. Om 14.00 uur ‘trapt’ wethouder Nathan Stukker de opening af, ter hoogte van de Rumbastraat. Er zijn van allerlei activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld:

• Maak je eigen vlieger
• Struin over de informatiemarkt
• Maak een natuurwandeling met een gids
• Doe mee aan de puzzeltocht
• Kijk naar een demo straatvoetbal in de Citybox
• Geniet van een poppenkast voorstelling

Park Zuidbroek

Het park stond vroeger bekend als de ‘Apeldoornse hooilanden’. Het was een nat en drassig gebied waar een waterloop lag en op de hooilanden graasde vee. Het park is 30 hectare groot en een schakel tussen Zevenhuizen en Weteringsebroek (aan de andere kant van de A50). Omdat het park zo groot is zijn er verschillende sferen aanwezig, zodat iedereen zijn eigen keuze kan maken. Het park is een plek geworden om lekker te wandelen langs de brede waterloop met vistrappen en om een rondje te joggen, op één van de velden kan worden gesport en er komen diverse speelplekken. Het park is een belangrijk onderdeel van de wijk Zuidbroek naast wonen en werken.

Betrokkenheid toekomstige gebruikers

Over de aanleg van het park is intensief gepraat met de toekomstige gebruikers. Natuurorganisaties, de aanliggende scholen, wandelliefhebbers, wijkraadvrijwilligers, omwonenden, welzijnswerkers en vertegenwoordigers van de Tuinen van Zuidbroek, volkstuinen en De Stadsakkers waren vertegenwoordigd. Zij hebben de afgelopen jaren geadviseerd bij de plannen en ook fysieke bijdragen geleverd bij het onderhouden van een aantal velden. Dit heeft geleid tot een constructieve betrokkenheid. Dat maakt het park tot het park waar de filosofie van de ‘andere overheid’ een grote rol heeft gespeeld.

De aanleg van het park is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Gelderland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?