Feestelijke start Oranjefeesten met jubileumeditie Oranjefestival

19 april 2013 - 18 april 2013, om 20:30, De boerderij Beekbergen

Door Agenda

http://boerderijbeekbergen.nl/

Met het inmiddels bekende Oranjefestival geeft de Boerderij Beekbergen het startschot voor de Oranjefeesten. Het Oranjefestival vindt op vrijdag 19 april vanaf 20.30 uur plaats. Tijdens dit event kunnen bezoekers los gaan op vier verschillende podia. Aan de Tullekensmolenweg vermaken onder andere de Hans Dulfer, de Spitfires en Fragment Live de feestgangers. Naast het Oranjefestival maken het Beekbergse filmfestival, het Schuttersfeest, de Playmobilbeurs en Koninginnedag deel uit van de Oranjefeesten. Bijzonder is dat de Boerderij een Oranje Strik van het Nationaal Comité Inhuldiging heeft ontvangen voor haar ‘oranje’ evenementen.

Op het terrein van de Boerderij in Beekbergen zijn vier podia te vinden. In de grote feesttent vermaken onder andere de Spitfires feestgangers met hun muziek. Ook de improvisatietalenten van Fragment Live geven acte de présence. Deze heren zijn vaste gast op de Zwarte Cross en 3FM DJ Chiel Beelen noemt het een van de beste livebands van Nederland. Op het soul, funk en jazz podium speelt de beroemde Hans Dulfer met zijn saxofoon. Daarnaast is er een Rock ’n Roll podium en een Skihut On Tour tent. Kaarten voor het Oranjefestival kosten 15 euro in de voorverkoop en zijn te verkrijgen op www.boerderijbeekbergen.nl en bij Primera de Damper in Beekbergen en cafetaria de Meerpaal in Apeldoorn.

Overvol programma Oranjefeesten

Het Oranjefestival is slechts de aftrap van anderhalve week Oranjefeesten bij de Boerderij. Naast het Oranjefestival is er meer te beleven. Op 26 april kunnen jong en oud genieten van films tijdens het Filmfestival: Ice Age 4, Mees Kees en James Bond’s Skyfall. Ook ontbreekt het traditionele Vogelschieten op 27 april niet. Op 28 april kunnen liefhebbers van Playmobil hun hart ophalen tijdens de Playmobilbeurs. Een mooie afsluiter is Koninginnedag op 30 april met onder andere een minikermis, een gezellige live-band en leuke kinderactiviteiten. Ook is de troonswisseling live te volgen op groot scherm.

Oranje Strik voor ‘frisse wind’ De Boerderij ontvangt aanstaande vrijdag officieel de Oranje Strik van het Nationaal Comité Inhuldiging uit handen van burgemeester Berends. Volgens zeggen is de Boerderij door de nieuwe frisse koers weer ‘het kloppende hart’ van Beekbergen geworden. Voorzitter Debby Engel: “De Oranje Strik kwam als een complete verassing voor ons. We zijn erg vereerd en trots en zien het echt als een erkenning voor het werk wat alle vrijwilligers verzetten. We zien naar ons genoegen dat onze functie van disco naar dorpshuis verschuift. Met onze evenementen en activiteiten bereiken we jongeren, gezinnen en zelfs ouderen. Wij kunnen ons geluk niet op met deze prijs!”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?