Ferry Doedens vlogt op open dag van Aventus

27 januari 2018, van 10:00 tot 15:00, Aventus

Door Agenda

Ferry Doedens, bekend van Idols en GTST, komt zaterdag 27 januari naar de open dag van Aventus. Hij checkt facts bij verschillende mbo-opleidingen, interviewt studenten en gaat hierover vloggen. Hiermee gaat hij leerlingen van het voortgezet onderwijs helpen bij hun studiekeuze voor een vervolgopleiding in het mbo. Iedereen is welkom op alle locaties van Aventus in Apeldoorn, Deventer en Zutphen van 10.00 tot 15.00 uur.

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste vervolgopleiding kiest?

Om de juiste keuze te kunnen maken, moeten leerlingen van het vmbo best moeilijke vragen beantwoorden: Wat zijn mijn talenten? Wat past bij mij? Wat vind ik werkelijk leuk? Zelf doen en ervaren is daarbij heel belangrijk om te weten of een beroepsrichting daadwerkelijk bij iemand past.
Daarom is het van belang voor leerlingen om diverse open dagen te bezoeken, mee te lopen met opleidingen of snuffelstages te organiseren in het werkveld. Aventus adviseert leerlingen om hun ouders mee te nemen naar de open dag. Dit geeft gelegenheid om later thuis nog eens goed door te
praten over de studie, de sfeer op school en de toekomstige baan.

Een stapje dichter bij een vervolgkeuze

Met de open dag helpt Aventus toekomstige mbo-studenten bij hun beroepskeuze. Docenten en studenten bieden informatie aan over 200 verschillende beroepsopleidingen en beantwoorden vragen van leerlingen en ouders. Loopbaanadviseurs zijn aanwezig voor leerlingen die nog twijfelen over hun vervolgopleiding. De open dag is ook geschikt om een indruk te krijgen van de (praktijkgerichte) sfeer op school. Iedereen kan zich van te voren aanmelden voor de open dag via aventus.nl.

Alle 8 locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen openen hun deuren. Op aventus.nl staat welke opleidingen waar zijn. Check dit goed van te voren of bel gratis met ons Service-en Informatiepunt op 0800 – 444 5555.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?