Festival Grasnapolsky maakt rand- en nachtprogramma bekend

15 februari 2014 - 16 februari 2014, van 00:00 tot 23:59, Zenderpark Radio Kootwijk

Door Agenda

Grasnapolsky


Winterfestival Grasnapolsky, dat op 15 en 16 februari zal plaatsvinden op en rond legendarisch zendstation Radio Kootwijk, maakt vandaag het randprogramma, nachtprogramma en de dagindeling van de line-up bekend. Zo zal fotografe Titia Hahne er exposeren, is er poëzie door Daniël Vis op het balkon van Radio Kootwijk, vindt er een unieke wandeling plaats onder leiding van de boswachters en zal niemand minder dan DJ St. Paul de Kadasterzaal hosten met St. Paul’s Zendershow: een muzikaal (praat)programma, waar hij artiesten en andere gasten zal uitnodigen in een ongedwongen sfeer. Het nachtprogramma zaterdag wordt gevuld door een indie/pop/elektro dj-set door Nuno Dos Santos.

Randprogrammering
Dichter Daniël Vis is geen onbekende van Grasnapolsky, je zou hem onze huisdichter kunnen noemen, na zijn optredens op de eerste editie in 2010 én de culturele zondag in 2012. Zijn stem en tongval houden het midden tussen een half-Rotterdamse beginnende roker en een Kinderen-Voor-Kinderen-dirigent. Daniël gaat intieme, poëtische sessies doen, buiten op het balkon van het indrukwekkende Radio Kootwijk gebouw, met een adembenemend uitzicht over De Veluwe. Zeer exclusief, en daardoor heel bijzonder.

DJ St. Paul behoeft bijna geen introductie meer. Deze Godfather van de Utrechtse Pop-o-Matic en DJ op talloze feesten, TV programma’s en festivals is een instituut in de popmuziek. Daarom krijgt hij op Grasnapolsky een dag lang de Kadasterzaal tot z’n beschikking voor St. Paul’s Zendershow; een muzikaal praatprogramma in radiosfeer. Artiesten die op Grasnapolsky spelen schuiven bij de dj aan om te praten over muziek, om zelf wat te spelen of hun favoriete plaat te draaien. Maar ook publiek, boswachter of een oud-directeur zou zomaar kunnen aanschuiven.

In Titia Hahne vindt het festival een perfecte combinatie van portretfotografie en landschapsfotografie. Ze wordt geroemd om haar prachtige portretten van artiesten en legde onder andere Skunk Anansie, Maurits Westerik, Bon Iver en Nico Dijkshoorn vast. De portretten van muzikanten komen intiem dichtbij. Het persoon achter de muziek en de landschapsportretten slaan op hun beurt de brug naar Grasnapolsky bij Radio Kootwijk en haar omgeving.

Catacomben
In de Catacomben onder de grote zenderzaal van Radio Kootwijk zullen diverse kunstprojecten te vinden zijn. Coollages, Het Postzegelpostkantoortje, de Trui van mijn Opa en de indrukwekkende muziekinstallatie van Wouter van Veldhoven.

Nachtprogrammering in het bungalowpark
Speciaal voor gasten die overnachten op Hogenboom Vakantiepark De Berkenhorst biedt Grasnapolsky een extra (nacht)programma.
Op vrijdagavond zal Falco Benz daar een exclusieve set spelen voor de overnachtende bezoekers die dan al aanwezig zijn, waarna nog een klein dansfeestje zal plaatsvinden.
Op de zaterdag zal, tevens alleen voor overnachtende bezoekers, een nachtprogramma plaatsvinden op het bungalowpark. Nadat het programma op Radio Kootwijk is afgelopen, zullen deze bezoekers onder leiding van de plaatselijke boswachters een bijzondere wandeling over de Veluwe maken. Bij aankomst op het bungalowpark vindt daar in het cafe-restaurant een afterparty plaats, met DJ Nuno Dos Santos die daar een indie/elektro/pop set draait, afgestemd op Grasnapolsky.
Ook zullen er nog een aantal bijzondere bungalowconcerten door middel van winacties worden weggegeven. Meer informatie volgt later op de Facebookpagina van Grasnapolsky.

Kaartverkoop
De organisatie van Grasnapolsky heeft inmiddels een ticketalert afgegeven voor de passe-partouts. 90% procent van de passe-partouts is verkocht, de organisatie verwacht dat deze tickets snel zullen uitverkopen.

Vervoer van en naar station Apeldoorn, het bungalowpark en Radio Kootwijk, zal aangeboden worden middels pendelbussen. Meer informatie hierover zal komende tijd te vinden zijn op www.grasnapolsky.nl. Hier is eveneens informatie te vinden over programmatijden, route, faciliteiten en overnachtingen.

Grasnapolsky
Grasnapolsky vindt plaats op 15 en 16 februari 2014 op het legendarische zenderpark Radio Kootwijk, midden in de Veluwe. Op het programma staan onder andere Moss, Town of Saints, Kim Janssen, Bjarke(DK) en YAST(SE). Een dagkaart voor 15 februari kost €30,-. Passe-partouts zijn verkrijgbaar voor €50,- en verkrijgbaar via www.grasnapolsky.nl. Via de site zijn ook overnachtingen te boeken op Hogenboom Vakantiepark De Berkenhorst middels een speciale Grasnapolsky korting.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?