Festival Mondial – ‘Alle kinderen naar school’

13 september 2014, van 11:00 tot 17:00, Oranjepark

Door Redactie

Festival Mondial

Een mega Mondial Kinderslinger met kleurige vlaggetjes heet de bezoeker zaterdag 13 september a.s. van harte welkom in het Oranjepark, wanneer hier tussen 11.00 en 17.00 uur het jaarlijkse Festival Mondial Apeldoorn plaatsvindt. Het thema luidt: ‘Alle kinderen naar school’. Het festival is onderdeel van Open Monumentendag en wordt om 11.00 uur geopend door burgemeester John Berends.

Zo’n 30 plaatselijke Mondialorganisaties op het gebied van ontwikkelingssamenwerking presenteren zich deze dag in een lint van fleurige kramen. Daarnaast is er een gratis toegankelijk dagprogramma voor jong en oud met muziek, dans, theater, workshops capoeira & Braziliaanse percussie, activiteiten kinderplein (doorlopend) en hapjes en drankjes uit de wereldkeuken.

Een optreden van groot kinderkoor Parkenschool & De Vijfster vormt onderdeel van de feestelijke opening. Hieraan werkt ook Theater Zonder Grens mee, die verder garant staat voor een afwisselend en spetterend programma voor jong en oud. Ook is er veel muziek van: performanceklas Tim Koldenhof Producties; zangeres Eliza met ‘Songs from around the world’; de ‘beste rappers van Apeldoorn’: ‘Diep-C, MC Dani, Mc Marix, Double M & Djeckrhaz’ en de Apeldoornse jonge rockband The Thunder Nights. Afsluiter vormt Kora Fushion, de band van Jalli Lamin Kuyateh (kora & zang). Hij en zijn mannen brengen een mooie mix van traditionele West-Afrikaanse Mandinke muziek, overgoten met sausjes van jazz, blues, pop en lekkere funky-invloeden.

Het Programma:

  • 11:00: Officiële opening door John Berends, burgemeester van Apeldoorn na het welkomstwoord door Adèle Reiss, voorzitter Mondial Apeldoorn. M.m.v.: Theater Zonder Grens, groot kinderkoor Parkenschool en Vrijeschool De Vijfster Prijsuitreiking winnaars Mondial Kinderslinger
  • 11:30: Demonstratie Capoeira met aansluitend een workshop
  • 12.00: Performance klas van Tim Koldenhof Producties
  • 12.30: Eliza: Songs from around the world
  • 13.00: Vier beste rappers van Apeldoorn
  • 14:00:  The Thunder Nights: rockband
  • 15:00: Jalli Lamin Kuyateh en band – Kora Fusion traditionele West Afrikaanse Mandinke muziek met jazz, blues, pop en funk
  • 17.00: Sluiting Festival

Kijk voor het volledige programma op: www.mondial-apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?