Festival Mondial Apeldoorn: ‘Alle kinderen naar school’

14 september 2013, van 11:00 tot 17:00

Door Redactie

‘Alle kinderen naar school’ is het thema van Festival Mondial Apeldoorn 2013, dat op zaterdag 14 september van 11.00 tot 17.00 uur wordt gehouden in de Koninklijke Scholengemeenschap. De toegang is gratis.

Het doel van dit festival is in de eerste plaats op een positieve, speelse, vrolijke manier de draagkracht voor ontwikkelingssamenwerking en mensenrechten in deze plaats te behouden en waar mogelijk te vergroten. Het tweede doel is om begrip te kweken voor de verschillende culturen binnen de Apeldoornse samenleving.

Het belangrijkste programmaonderdeel is de presentatie van 30, bij Platform Mondial aangesloten, organisaties in de vorm van een interculturele markt. Tijdens deze markt is er aandacht voor het thema met medewerking van diverse Apeldoornse scholen. Deze scholen houden korte presentaties om 12 en 15 uur. Ook zijn er optredens van een aantal muziek- en dansgroepen en kunnen er hapjes en drankjes uit de wereldkeuken worden genuttigd. Je kunt hierbij denken aan Afrikaanse thee en Zuid-Amerikaanse koffie. Voor de kinderen zijn er ook activiteiten gepland, zoals schminken, muziek maken en knutselen.

Vanaf 15.45 vindt de slotact plaats. De Arnhemse formatie Bandera Latina zal een optreden verzorgen. Een garantie voor wereldmuziek van het hoog niveau.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?