Festiviteiten rond Hemelvaartsdag op Paleis Het Loo

30 mei 2019 - 31 mei 2019, Paleis Het Loo, Koninklijk Park 1, Apeldoorn

Door Agenda

donderdag 30 mei & vrijdag 31 mei 2019

Paleis Het Loo organiseert op Hemelvaartsdag een concert met optreden van het Orkest Koninklijke Marechaussee en de Meisjes met de Wijsjes. Op vrijdag na Hemelvaartsdag haalt Paleis Het Loo ‘Alles uit de kas!’ met het uitrijden van de laatste sinaasappelboom vanuit de winterkas.

Het Orkest Koninklijke Marechaussee begeleidt onder leiding van Kapitein Peter Kleine Schaars een vierstemmige vocalpopgroep, de Meisjes met de Wijsjes. Het programma biedt een variëteit aan Nederlandstalige liedjes. Aanvang van het concert is om 14.30 uur bij de stallen.

Op vrijdag 31 mei viert Paleis Het Loo met ‘Alles uit de kas!’ het moment dat in de paleistuin alle voorjaarplanten zijn verwijderd en de eenjarigen voor het zomerseizoen zijn ingeplant. Symbolisch wordt hierbij om 16.00 uur de laatste sinaasappelboom vanuit de winterkas op een historische kuipenwagen overgebracht naar de tuin. Om 14.00 en 15.00 uur zijn er speciale tuinrondleidingen met het thema ‘Beter met planten’. Voor meer info: paleishetloo.nl/zien-doen

De reguliere entreetarieven zijn van toepassing, er is geen toeslag. De activiteiten zijn onderdeel van Paleis Het Loo BuitenGewoon Open. Wegens de vernieuwing en verbouwing is het hoofdgebouw gesloten voor publiek. De tuinen, stallen en restaurants zijn tot en met september geopend. Vanaf het paleisdak krijgen bezoekers een uniek uitzicht op de barokke tuinen met hedendaagse sculpturen van Daniel Libeskind én de verbouwing.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?