Film- en theaterfeest in Gigant voor kinderen minimagezinnen

11 oktober 2014, van 12:30 tot 15:00, Gigant

Door Agenda

iDR1

Op 11 oktober organiseert iDR1 een film- en theatermiddag in Poppodium Gigant voor kinderen uit minimagezinnen. iDR1 is een samenwerkingsverband van vier Apeldoornse stichtingen: Stichting Leergeld, Stichting Feestneus, Stichting Shine! en Speelgoedbank de Schatkist. Door de samenwerking bundelen de stichtingen hun krachten en vragen aandacht voor kinderen uit minimagezinnen.

Twee sessies met beide twee films en een theatervoorstelling, de middag biedt plaats voor ruim 400 kinderen. De doelgroep heeft via de gemeente een brief met uitnodigingen ontvangen. Op deze wijze zet de organisatie de kinderen een middag in het zonnetje. De dag is nu al succesvol; de films Loenatik en Hocus Pocus zijn inmiddels volgeboekt. Voor beide theatervoorstellingen De Prinses en de Draak, opgevoerd door Tim Koldenhof Producties, zijn wel nog enkele plaatsen beschikbaar. Ouders van de kinderen worden verzocht de kinderen via de website van de organisatie, www.iedereenapeldoorn.nl, aan te melden.

De samenwerking tussen de vier stichtingen heeft vorig jaar november een flinke boost gekregen toen Stichting Hervormd Meisjesweeshuis 15.000 euro uitreikte aan de stichtingen om de samenwerking te intensiveren. Met de film- en theaterdag op 11 oktober lijkt dat nu al geslaagd. Tijdens de middag presenteren de vier stichtingen zichzelf en is er voor ouders mogelijkheid om informatie in te winnen en aan te melden bij de stichtingen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film Muziek Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?