Film “Iris” tijdens Wereld Alzheimer dag

21 september 2014, om 09:45, Gigant

Door Agenda

Gigant

Op zondag 21 september is het de Wereld Alzheimer dag. Op deze dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd om het publiek de ernst van de ziekte te laten zien. Op dit moment zijn er ruim 260.000 mensen in Nederland met dementie. Ook Gigant doet mee aan de Wereld Alzheimer dag in samenwerking met We Want Cinema. Bij dit concept is het doorgaan van de vertoning afhankelijk van het aantal kaarten dat van te voren verkocht is. Maandag 15 september wordt er bekend gemaakt of de film doorgaat. Gigant zal dan op 21 september de film Iris eenmalig draaien om aandacht te treken voor de vreselijke ziekte van Alzheimer. De aanvang is 9:45 en de film zal om 10:00 beginnen. Kaarten zijn te koop via www.wewantcinema.nl. De toegang is  €8,75.

Iris
De film Iris gaat over het liefdeskoppel Iris en John. Zij is een briljante, uitdagende, biseksuele levenskunstenares, terwijl hij een verlegen, stotterende introverte leraar is.  Hun geluk wordt wreed verstoord waarneer Iris erachter komt dat ze de ziekte van Alzheimer heeft. Vol overgave en liefde blijft John voor Iris zorgen, terwijl zij langzaamaan haar herinneringen, boeken, universitaire leven, vrienden, en taalgevoel verliest en vervalt in een allesomvattende stilte.

Wereld Alzheimer dag
De Wereld Alzheimer dag is een themadag ter bevordering van de wereldwijde aandacht voor de ziekte van Alzheimer en dementie. De dag wordt ieder jaar gehouden op 21 september en is een initiatief van de koepelorganisatie van landelijke Alzheimer organisaties: Alzheimer Disease International. De dag wordt sinds 1994 gehouden en is in het leven geroepen naar aanleiding van het tienjarig bestaan van deze organisatie.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?