Filmavond Partij voor de Dieren

10 november 2017, om 20:00, ACEC gebouw, Roggestraat 44, Apeldoorn

Door Agenda

De Partij voor de Dieren Apeldoorn vertoont vrijdagavond 10 november ‘Racing Extinction’ in het ACEC-gebouw. Deze film gaat over de dreigende uitstervingsgolf met als belangrijkste oorzaken de illegale handel in bedreigde dieren en de klimaatverandering. De avond wordt ingeleid door Karen Soeters, directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation. Het begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegang is gratis.

Het uitsterven van dieren op aarde gaat momenteel zo snel dat wellicht binnen een eeuw de helft van alle diersoorten niet meer bestaat. De afgelopen week alleen al waren er onder meer berichten over het uitsterven van insecten en van vogels.

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen en wil daarom graag de film ‘Racing Extinction’ laten zien. Hierin wordt met een spannende undercoveroperatie de handel in bedreigde dieren in beeld gebracht. Ook wordt uitgelegd wat het verband is tussen deze illegale handel en de uitstoot van fossiele brandstoffen.

Voorafgaand aan de film spreekt Karen Soeters. Zij is directeur van de Nicolaas G. Pierson Foundation, het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Ook is zij docent mediapsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?