De Filmdag, een dag vol met de beste films!

22 oktober 2016, om 10:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, €40,-

Door Agenda

A.s. Zaterdag, 22 oktober, organiseert Gigant, in het kader van haar 40-jarig jubileum de allereerste Filmdag! Een dag die maar liefst 5 actuele topfilms brengt die elke filmliefhebber dit jaar gezien moet hebben. De films: Een echte Vermeer, Perfetti sconosciuti, I. Daniel Blake, Toni Erdmann en The Light Between Oceans zijn deze dag te zien, en bezoekers van deze dag hebben de primeur! Want deze films worden u allemaal getoond voor de officiële release!

Voor de echte die-hard filmfans verkopen wij een passe-partout (€40,-/€30,- Vriend van Gigant) waarmee je extra voordelig al deze filmjuweeltjes kunt zien. Maar mocht de zit te lang zijn, dan is er ook de mogelijkheid om de films los van elkaar te komen bekijken (€9,-/€7,- Vriend van Gigant).
Meer info en kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn) of online via www.gigant.nl

OVER DE FILMS:

Een echte Vermeer
Han van Meegeren is een groot schildertalent, die zich laat inspireren door oude meesters. Een kunstcriticus brandde zijn werk tot de grond toe af en van Meegeren zint op wraak met het naschilderen van een Vermeer.

Perfetti Sconoscuiti
Een stel vrienden organiseert een diner bij hun thuis. De enige voorwaarde die zij deze avond stellen is dat iedereen zijn mobiel op tafel legt en elk inkomend bericht of telefoontje met de anderen aan tafel deelt. Maar wat begint als een leuk spel wordt al snel een pijnlijk gebeuren…

I, Daniel Blake
De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Winnaar gouden palm in Cannes.

Toni Erdmann
Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling.

The Light Between Oceans
Vuurtorenwachter Tom en zijn vrouw Isabel wonen op een eiland in West-Australië en proberen al jaren zonder succes kinderen te krijgen. Wanneer ze op een dag een aangespoelde roeiboot vinden met een klein meisje erin, besluiten ze haar te adopteren.

gigant40jarigbestaanlogogigantadresNieuwstraat 377 | 7311 BR Apeldoorn | 055 521 63 46adresgigant

europacinemas

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?