Filmvoorstelling CONTRACORRIENTE (onderstroom)

19 februari 2017, om 15:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, € 9,00/7,00

Door Agenda

Zondag 19 februari om 15.00 uur wordt in filmhuis Gigant (Nieuwstraat 377 Apeldoorn) de Peruaanse film CONTRACORRIENTE (onderstroom) van de Peruaanse regisseur Javier Fuentes León (2009) vertoond. Deze filmvertoning is een gezamenlijke productie van de Stichting Inca Educa en Gigant.

INCA EDUCA
Inca Educa zet zich in voor de vakscholing van kansarme jongeren in de Peruaanse stad Cuzco. Op de school, die veertien jaar geleden door de Apeldoornse Marleen Hoogeboom werd opgezet, volgen per kwartaal ongeveer 500 leerlingen vakonderwijs waarmee ze een certificaat of diploma kunnen halen en zich daardoor beter op de arbeidsmarkt kunnen redden. Zonder de financiële steun van  donateurs, fondsen en acties zou dit succes nooit gerealiseerd zijn. Daarom nodigt het bestuur van Inca Educa donateurs en andere geïnteresseerden uit voor een nadere kennismaking met de school in Cuzco en met de Peruaanse cinema: CONTRACORRIENTE (onderstroom) van de Peruaanse regisseur Javier Fuentes-León. Na afloop van de film kunt u in de foyer nog informatie krijgen.

DE FILM CONTRACORRIENTE
Bovennatuurlijk drama waarin de getrouwde Miguel in een Peruaans vissersdorp een stiekeme affaire heeft met Santiago, die zelfs na de dood voortduurt. Miguel is een geliefde jonge visser in Cabo Blanco, een klein vissersdorpje aan de noordkust van Peru. Zijn vrouw Mariela is zeven maanden zwanger van hun eerste kind. Maar Miguel heeft ook een geheime liefdesaffaire met Santiago, een schilder die is verbannen door de dorpelingen, omdat hij agnostisch en open over zijn seksualiteit is. Wanneer Santiago verdrinkt in de sterke onderstroom van de oceaan, kan hij niet vredig naar de andere kant overgaan. Hij blijft als een geest achter op aarde, en gaat naar Miguel om hem te vragen zijn lichaam te zoeken en het te begraven. Miguel moet kiezen tussen het veroordelen van Santiago tot eeuwige kwelling, of zijn geliefde recht doen door hun relatie te onthullen aan Mariela en het dorp. De film werd winnaar van de publieksprijs van het Sundance Film Festival in 2010.

AANMELDING EN PRIJS
U kunt zelf bij de balie van Gigant een kaartje reserveren of bij de balie kopen voor € 9,00 (voor niet-leden van Gigant) of voor € 7,00 (voor leden van Gigant) www.gigant.nl

Na afloop van de filmvoorstelling is er een borrel in de foyer en zijn er (Peruaanse) hapjes. De drankjes zijn voor eigen rekening. De hapjes worden door Inca Educa aangeboden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?