Filocafé

12 maart 2014, van 20:00 tot 22:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Verbinden en inspireren bezien vanuit de wijk en stad.
Een week vóór de gemeenteraadsverkiezingen bespreken we wat ons jaarthema Verbinden en inspireren kan betekenen voor onze wijk en stad.

We kijken terug naar de oorsprong van de democratie in In de Griekse oudheid toen de stadstaat, de Polis, ontstond. Daar, op de centrale verzamelplaats, de Agora, kwamen bestuurders en volk bij elkaar om te horen en te beslissen: de eerste vorm van democratie. Nu, eeuwen later, schetst Henk Oosterling (winnaar van de van Praagprijs 2013) een ontwikkeling van een samenleving met emancipatie van het individu (zoals filosoof Foucault voorstond) naar onze huidige samenleving met een steeds groeiende consumptiedrang en groter wordend individualisme. Oosterling pleit in respons hierop voor pro-actief burgerschap en introduceert een aanpak in de wijken met aandacht voor sociale ontwikkeling en duurzaam vakmanschap.

Na de inleiding gaan we met elkaar in gesprek met medewerking met Stichting Samenspraak Apeldoorn pro-actief burgerschap in de wijken: van ego naar eco.

Wanneer: woensdag 12 maart 2014 van 20.00 uur tot 22.00 uur.
Waar: Popzaal Theater Gigant, Nieuwstraat 377, 7311 BR Apeldoorn
Entree: € 5,00 en € 3,00 voor leden HV, OKW, Gigant, Regentessekerk of Doopsgezinden

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?