Filosofie en tragiek in het werk van Martha Nussbaum

13 januari 2016, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Lezing door arts en filosoof Paul Juffermans, woensdag 13 januari georganiseerd door OKW.

Hij behandelt deze avond de Amerikaanse filosofe Martha Nussbaum en gaat in op haar hoofdwerk ‘De Breekbaarheid van het goede’ . Waarbij de vraag wordt gesteld hoe de filosofie zich kan verhouden tot de tragische dimensie in het menselijk bestaan.

In al haar teksten wordt een zoektocht ondernomen naar het goede en gelukkige leven, waaruit de tragiek lijkt te worden uitgebannen. Het tragische lijkt zo iets te zijn wat door de mens overwonnen kan worden. Maar is deze pretentie wel gerechtvaardigd? Zijn het de grote tragedieschrijvers als Aristoteles en Plato, die ons een realistischer beeld schetsen van het menselijk leven?

Dr.Paul Juffermans

Docent dr. Paul Juffermans (1945) is arts en filosoof. Hij promoveerde in 1982 op een proefschrift over het overheidsbeleid in de gezondheidszorg in Nederland. In 1989 begon hij aan de studie filosofie met als specialisatie godsdienstfilosofie. In 2003 promoveerde hij op een proefschrift, getiteld Drie perspectieven op religie in het denken van Spinoza. Hij publiceert over Spinoza en over godsdienstfilosofie in het algemeen. Hij werkt als filosofiedocent aan diverse instellingen.
Aanvang: 20.00 uur. Locatie: Gigant, Nieuwstraat 377. Toegang leden OKW en Gigant: €7,00, niet-leden: €9,00.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?