Fire House Mama

1 december 2017, om 22:00, Bluescafé, Nieuwstraat 74a, Apeldoorn

Door Agenda

Firehouse Mama bestaat vanaf midden 2014 en heeft een vliegende start gemaakt in de Nederlandse bluesscene. Waar ze optreden, in cafés, zalen en op festivals, wordt zeer enthousiast gereageerd. Inmiddels is de samenstelling iets veranderd, maar niet minder enthousiast en nog steeds verrassend. Gitarist André Weel heeft al zoveel gedaan op muziekgebied, te veel om hier te noemen. Hij heeft onder andere gespeeld in de bands Freaky Johnson, Los Pendajos en De Lawaaidoos. Maar ook in projecten gespeeld samen met David Hollestelle, Hans Dulfer en Cees Sax. En nog veel meer. Bij Firehouse Mama kan André zijn gitaar optimaal laten vlammen!

Drummer Marco Besselsen is als 8-jarig jochie begonnen met drummen en had zijn eerste bandje op de lagere school. Marco is van harde rock naar een Joe Cocker tributeband gegaan. Daarna heeft hij nog gespeeld in een 60/70 jaren coverband. Marco dacht lekker met pensioen te zijn, maar zijn handen jeukten toch om weer de drumstokken ter hand te nemen. De uitnodiging van Firehouse Mama kwam op het juiste moment en vanaf nu slaat Marco daar de maat en is erg gemotiveerd en still going strong.

De interesse in blues en rock is voor bassist Joost Drost ontstaan toen hij speelde in de coverband FAKE. Daar maakte hij kennis met de muziek van Muskee. Hij heeft zelfs nog gespeeld op een jubileumfeest van Muskee. Joost stapte over van gitaar naar bas en zijn wens was om in een bluesband te spelen. Bij Firehouse Mama komt Joost aan zijn trekken wat blues én rock betreft. Joost is de stuwende motor.

Toetsenist en Hammondspeler Aldy Mulder (ex-F.O.G. Bluesband) en frontvrouw Jelena Olijslager (ex-Blooze on the Rocks), zijn midden 2014 de band Firehouse Mama.
Firehouse Mama is gewoon een lekkere, stevige, vette bluesrockband met als basis het repertoire met o.a. covers van Walter Trout, Joe Bonamassa, Rory Gallagher, Harry Muskee, e.v.a. en daar zijn inmiddels nummers van bijvoorbeeld Jo Harman, Koko Taylor, Beth Hart en Susan Tedeschi aan toegevoegd. Soms in spannende, eigen uitvoeringen, zoals het nummer Almost cut my hair van CSN&Y.

De nummerkeuze krijgt steeds meer funky invloeden, maar ook de verrassende rocknummers worden niet geschuwd. En ……… eigen nummers staan op het verlanglijstje.
Firehouse Mama is in town, burning the place down with some fine, flammable, passionate music!
Firehouse Mama
Jelena Olijslager – zang
Aldy Mulder – hammond/ keyboards
André Weel – gitaar
Marco Besselsen – drums
Joost Drost – bas
Aanvang 22.00 uur vrij toegang.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?