Flavium

28 september 2012, van 21:00 tot 23:30, Gigant

Door Redactie

Gitarist Anne Geert Bonder is één van de oprichters van Flavium in 1969 en in het kielzog van Cuby & The Blizzards wordt de band begin jaren ’70 één van neerlands populairst bluesbands. In 1975, na jaren van intensief spelen, komt de 1ste elpee ‘Bad Luck’ uit, opgenomen in Hamburg en door critici en publiek zeer lovend ontvangen. Later dat jaar begeleidt de band John Lee Hooker tijdens zijn Europese tournee en speelt zich in de kijker op een paar grote festivals en in de grotere concertzalen.

Op de 5de release ‘No Kiddin’ (1980, met als gast Eelco Gelling) staat ‘Nightlife’ en die song van Willie Nelson wordt een ‘classic’ in de nederblues én een internationale hit, waardoor de band begin jaren ’80 ook veelvuldig op talloze podia in Duitsland, Belgie, Engeland en Noord Ierland terug te vinden is.

Flavium heeft een uitstekende live-reputatie en brengt tot begin jaren ’90 in totaal 14 LP’s/CD’s uit, waarmee de band ongetwijfeld één van de meest consistente in Nederland is. In de jaren daarna is Flavium in wisselende samenstellingen eigenlijk constant ‘on the road’, soms in een ‘oerbezetting’ dan weer met andere gerenommeerde muzikanten, waarbij vooral het rijtje drummers opvalt: Hans Lafaille, Pierre v.d. Linden en Hans Waterman.

Gitarist Anne Geert Bonder is zondag 30 september te zien in Bluescafé met zijn andere band Drogisterij van Gerrevink.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?