Flora XS – XL

7 februari 2014 - 28 februari 2014, van 00:00 tot 23:59, CODA Centrale Bibliotheek

Door Agenda

In deze expositie toont fotografenduo Anita Meuleman en Fred Roest beelden van bloemen, tuinen en landschappen. XS staat voor de close-up florabeelden van Anita en XL voor de tuin- en landschapbeelden van Fred. Samen fotograferen zij voornamelijk voor bladen en bedrijven. De foto’s met de natuur als onderwerp in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat zijn tot eind februari gratis te bekijken.

Anita en Fred zijn internationaal werkende flora-, tuin- en landschapsfotografen. Talloze reportages over hun florareizen zijn gepubliceerd in magazines zoals De Tuin Exclusief, Seasons, Groei & Bloei, Savoir Vivre aux Chateau, Nouveau, Midi, Navenant en Gardening Australia.

“Florabeelden maken is een belangrijk deel van onze fotografie. Naast de vele zakelijke reportages die we maken voor het bedrijfsleven hebben we allebei een gedreven passie voor het maken van florabeeld in de breedste zin van het woord. Flora staat voor ons dan ook voor het hele spectrum van zaadpluis tot landschap.”

Een van hun laatste projecten is een kookboek waarin alles samenkomt: bloemen, tuinproducten en landschappen. Het boek Keukengeheimen uit het Vechtdal is een kijk-, lees- en kookboek geworden met sfeervolle reportages over twaalf producenten van streekproducten en vier topkoks uit het Vechtdal. Het boek is te bestellen bij de boekhandel.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?