Florentijn Bruning uit Amsterdam exposeert haar Mona Lisa Project

18 december 2016, om 15:30, Salon 1813, Deventerstraat 13, Apeldoorn, Toegang gratis

Door Agenda

Het is Salon1813 wederom gelukt een spraakmakende expositie naar Apeldoorn te halen. Angela en Yvonne verwelkomen in hun Grand cafe de Amsterdamse kunstenares en fotografe Florentijn Bruning, die voor het eerst haar werk in Apeldoorn exposeert.

Florentijn Bruning, kunstenares van o.a. het Mona Lisa Project gebaseerd op Leonardo da Vinci’s Mona Lisa en geïnspireerd door Andy Warhol “30 are better than 1”, schilderde 200 Mona Lisa’s en transformeerde deze van de 16e eeuw naar de 21ste eeuw. De Mona Lisa, het iconische schilderij van Da Vinci, is door Florentijn op zo’n wijze benaderd dat ieder schilderij een uniek kunstwerk is geworden.

Florentijn Bruning “a sculptures daughter” besloot in tegenstelling tot haar ouders Gerard Bruning en Wilna Haffmns, beiden beeldhouwers, te gaan schilderen en te fotograferen. Als fotografe heeft zij veel muziekanten en bands gefotografeerd waaronder Prince, Herman Brood, Jo Satrani, Mothers Finest.

Na vele succesvolle exposities begon Florentijn haar Mona Lisa Project en scoorde hier hoog mee. Het project bestond uit 100 Mona Lisa’s, maar bij haar eerste expositie in Amsterdam was bijna de helft al verkocht en nam Florentijn een sabbatical van een jaar om vervolgens het project weer op te pakken. Ze exposeerde in Amsterdam, Oslo, Kopenhagen, Parijs, Lille, Korea en nam deel aan een artist in residence in Agadir wat resulteerde in een prachtige Mona Lisa in het Musea Municipal in Agadir Marokko.

Een groot gedeelte van het Mona Lisa Project is vanaf 18 december te zien in Salon 1813 aan de Deventerstraat 13 te Apeldoorn. Florentijn zal zelf aanwezig zijn om haar expositie te openen op zondagmiddag 18 december om 15.30 uur. Uiteraard is de entree gratis. Zie ook: salon1813.nl en florentijnbruning.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?