Foto-expositie Annelies van der Vliet in CODA Centrale Bibliotheek

3 april 2017 - 30 april 2017, van 10:00 tot 17:30, Coda Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Vanaf maandag 3 april is in CODA Centrale Bibliotheek een foto-expositie van Annelies van der Vliet te zien. Van der Vliet fotografeert al bijna haar hele leven. Ze laat zich graag verrassen door onverwachte kleine details die ze uitvergroot in haar fotografie. In deze expositie is onder andere de serie ‘Muurbloempjes’ te zien; de toegang is zoals altijd gratis.

Annelies van der Vliet begon in haar tienerjaren al te experimenteren met haar eerste Nikon spiegelreflexcamera die ze van haar eerste salaris kocht. Via fotocursussen en lidmaatschap van verschillende fotografieverenigingen heeft ze zich bekwaamd tot de fotografe die ze nu is. Tegenwoordig is ze lid van de fotokring De Liemers in Zevenaar.

Gevoelsfotograaf

De laatste jaren ontdekte Van der Vliet dat zij vooral een gevoelsfotograaf is. Op oude muren, boten, kassen of roestige containers speurt ze naar kleine onverwachte details, die ze uitvergroot. Ze is gefascineerd door de schoonheid van vergane glorie en brengt die liefde voor het verval in beeld.

Fotoseries

Met de serie Muurbloempjes die deel uitmaakt van deze expositie is Van der Vliet in 2014 toegetreden tot de bondsmeesterklasse. Het bestaat uit verschillende tweeluiken en is een selectie uit een serie van 18 foto’s. De getoonde foto’s van Cuba zijn in 2015 geschoten.

The camera is of the mind: The picture of the heart is in de maand april tijdens reguliere openingstijden in CODA Centrale Bibliotheek te bewonderen; de toegang is gratis. Een overzicht van alle tentoonstellingen die in CODA te zien zijn vindt u op www.coda-apeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?