Foto-expositie Apeldoorn Fotostad op negen locaties in het centrum van Apeldoorn

27 augustus 2016 - 30 oktober 2016, om 17:00, Coda kenniscentrum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn,

Door Agenda

Stichting Apeldoorn Fotostad organiseert dit jaar voor de derde keer een grote foto-expositie in het centrum van Apeldoorn waaraan deze keer vijfentwintig Apeldoornse fotografen meewerken. Vanaf 27 augustus zijn onder andere in Gigant, ACEC en CODA foto’s rond het centrale thema ‘Apeldoorn 365’ te bewonderen. De opening heeft zaterdag 27 augustus om 17.00 uur tijdens Cultuurkwartier Open plaats in ACEC. De expositie Apeldoorn Fotostad is in CODA op drie plekken te zien: op de Verdieping en in CODA Kenniscentrum (t/m 30.10.16) en in CODA Centrale Bibliotheek (t/m 08.10.16).

Bij de stichting Apeldoorn Fotostad zijn op dit moment vijfentwintig fotografen betrokken, hetzij als fotograaf, hetzij als (mede)organisator. In deze editie is niet alleen eigen werk te zien; de fotografen hebben ook in projectgroepen van twee of drie personen rond het centrale thema ‘Apeldoorn 365’ samengewerkt. Een jaar lang, van mei 2015 tot mei 2016, hebben ze in 365 dagen in Apeldoorn en directe omgeving foto’s gemaakt die in deze expositie te zien zijn. Hierbij komen onderwerpen als Apeldoornse toegangswegen, Apeldoornse dorpen, wonen, (spelende) kinderen en evenementen aan bod. In CODA is zowel eigen werk als werk rond de onderwerpen ‘Met de deur in huis vallen’ en ‘Inside-Out’ te zien.

Apeldoorn Fotostad is naast in CODA ook te zien in ACEC, Art Café Sam-Sam, Mansion24, Koffiehuis Schenkers, atelier de Passarel, Galerie H10A, Galerie Zaay! en in Gigant.

Rondom deze expositie worden ook workshops gegeven, waarbij deze keer samengewerkt wordt met de Fotovakschool. De workshops hebben plaats in september en zijn niet alleen bedoeld voor
(semi) professionele fotografen, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie. Aanmelden voor de workshops is verplicht; meer informatie hierover is te vinden op de website en facebookpagina van Apeldoorn Fotostad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?