Foto-expositie Een visie op ruimte van Ad Karman in CODA Centrale Bibliotheek

2 februari 2017 - 28 februari 2017, van 10:00 tot 17:30, Coda Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

In CODA Centrale Bibliotheek is de maand februari een foto-expositie van Ad Karman te zien waarin zijn visie op ruimte centraal staat en waarin onherbergzame decors te vinden zijn. Zijn werk is tijdens reguliere openingstijden gratis te bewonderen in CODA Centrale Bibliotheek.

Ad Karman legt zich vooral toe op het in beeld brengen van het huidige Nederlandse landschap. Hierbij let hij er niet alleen op hoe ruimtes worden ingevuld, maar ook op hoe het landschap wordt verstoord door autowegen, parkeerplaatsen, gebouwen en andere minder fraaie zaken.

De foto’s van Karman gaan altijd over ruimte. Over hoe mensen omgaan met zowel de natuurlijke, agrarische, stedelijke als industriële ruimte. Zijn foto’s gaan ook over hoe mensen hun omgeving domineren en transformeren en over leegte. Over de vervreemdende leegte in nieuwbouwwijken, tussen kantoorflats en schooleilanden. Het lijken onherbergzame decors voor eenzaamheid en vervreemding, gebouwd voor enorme hoeveelheden mensen die bijna onzichtbaar blijven. Door het toepassen van een strakke uitgekiende compositie probeert hij met zijn foto’s echter de kaalheid te verhullen. Meer van zijn werk is te vinden op www.adkarman.nl.

Een visie op ruimte is nog tot en met 28 februari tijdens reguliere openingstijden gratis in CODA Centrale Bibliotheek te bewonderen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?