Foto-expositie Leegte: foto’s van Kees Rietveld in CODA Centrale Bibliotheek

1 december 2015 - 31 december 2015, van 00:00 tot 23:59, CODA Centrale Bibliotheek

Door Agenda

In CODA Centrale Bibliotheek is in december de foto-expositie Leegte te bewonderen met foto’s van Kees Rietveld. Het zijn met name foto’s van wonderschone lege landschappen.

30 zwart-wit landschapsfoto’s van lege landschappen in Spitsbergen, Noorwegen, Schotland, Ierland, Spanje en Kirgizstan. Sinds zo’n 40 jaar is Rietveld serieus met ‘klassieke’ landschapsfotografie bezig. Ansel Adams, een beroemd fotograaf, is een van zijn grote voorbeelden. Volgens Adams heeft een goede foto geen toelichting nodig en is dan ook niet in woorden te omschrijven. Daar kan Rietveld zich goed in vinden. Een foto moet voor zichzelf spreken en heeft daarom geen commentaar of toelichting nodig.

Wel van enige waarde is te weten waar de foto gemaakt is. Kees Rietveld zijn favoriete locatie is Spitsbergen. Hij is er vijf keer geweest en in 2015 zelfs twee keer. Het landschap en de leegte daar blijven hem boeien.

Rietveld bewerkt en drukt alles zelf. Eerst in een zwart-wit doka en nu al zo’n 10 tot 15 jaar digitaal, maar nog steeds hoofdzakelijk in zwart-wit. Kleur moet echt iets toevoegen wil hij de foto niet in zwart-wit maken, bewerken of afdrukken.

Leegte: foto’s van Kees Rietveld is de hele maand december in CODA Centrale Bibliotheek te bewonderen; kijk voor onze aangepaste openingstijden u op www.coda-apeldoorn.nl/openingstijden.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?