Foto-expositie Onverwachte plekken van Ton Nijhuis in CODA Centrale Bibliotheek

6 december 2016 - 30 december 2016, CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, Gratis

Door Agenda

“Het is een ware zoektocht…”: aldus Ton Nijhuis over zijn foto’s van intrigerende plekken. Een selectie van deze foto’s is tot en met 30 december te bezichtigen in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat. Gratis tijdens de reguliere openingstijden.

Ton Nijhuis is op zoek naar plekken in onze vaak zorgvuldig ingerichte leefomgeving waar, bewust of onbewust, veranderingen plaats hebben gevonden. Het is een ware zoektocht, omdat deze plekken niet voor het oprapen liggen. Het gaat hem niet zozeer om de mooie plekken, maar om de intrigerende plekken. In de foto’s van die plekken is de compositie ondergeschikt aan de inhoud. De inhoud in het belangrijkst. Wat is hier gebeurd? Wat is de bedoeling van deze plek? Hoe is deze situatie ontstaan en waarom? Is het toevallig ontstaan of bewust zo ingericht?

Het is een manier van kijken waarbij Nijhuis zich laat leiden door het verrassingselement, iets speciaals dat aanwezig is in die bepaalde situatie. Elementen die de aandacht trekken zijn bijvoorbeeld voorwerpen op plaatsen waar je ze niet verwacht, verloedering door nalatig onderhoud, de begroeiing, plekken die niet meer worden gebruikt of een omgeving die totaal anders wordt gebruikt dan verwacht. Vaak is het een combinatie van deze elementen.

De foto-expositie Onverwachte plekken van Ton Nijhuis is tot en met 30 december te bezichtigen in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?