Foto-expositie Tragische schoonheid van verlaten gebouwen in CODA Centrale Bibliotheek

1 december 2017 - 31 december 2017, CODA Centrale Bibliotheek, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

In de foto-expositie Tragische schoonheid van verlaten gebouwen zijn foto’s te zien die fotograaf Hans Borst van verlaten kastelen, ziekenhuizen, villa’s of fabrieken in Europa maakte. De betoverende kleuren en de ademloze stilte die de foto’s weergeven, nemen de kijker mee naar een fantasiewereld van vergane glorie. De foto’s zijn gedurende de maand december in CODA Centrale Bibliotheek te zien.

Voor deze bijzondere foto’s reist Hans Borst (Hattem) voornamelijk door Oost-Europa en Italië. De locaties zijn vaak volledig verstopt achter struiken, bomen en muren en eenmaal in het gebouw lijkt het soms alsof het er spookt. Klapperende ramen, krakende deuren als de wind aanwakkert, een plotseling wegkruipende slang en de geur van muffe muren geven een extra dimensie aan zijn verblijf. Borst probeert zich tijdens het fotograferen te verplaatsen in de gebruikers of bewoners die er ooit rondliepen. De verweerde staat van de gebladderde muren, de spinrag en de bomen die door de vloeren groeien, geven de tragische schoonheid van zijn foto’s iets speciaals. Door de betoverende kleuren en de ademloze stilte die deze foto’s weergeven, wordt de kijker meegenomen naar een fantasiewereld van vergane glorie.

Tijdens zijn zoektocht naar nieuwe gebouwen wordt Hans Borst (Hattem) begeleid door zijn zoon Erik. Het avontuur, het netwerken met andere vertrouwde urbex fotografen en het zoeken naar nieuwe gebouwen is zijn bijzondere passie. Eerder exposeerde hij in het gemeentehuis van Hattem (2016) en in de Bruno Barat Art Gallery in Zwolle (september 2017). Zijn foto’s en verhalen zijn ook te zien op www.HBorstFotografie.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?