Foto-expositie van luchtfotograaf Hans Snelleman

1 augustus 2014 - 31 augustus 2014, van 00:00 tot 23:59, CODA

Door Redactie

CODA

In de wolken met wolken

De prachtige luchtfoto’s met imposante wolkenpartijen van luchtfotograaf Hans Snelleman sieren de hele maand augustus de pilaren van CODA Centrale Bibliotheek. Snelleman verzamelde voor deze expositie de mooiste en meest imposante luchtfoto’s.

Hans Snelleman is als luchtfotograaf in Apeldoorn en omgeving goed bekend. Meestal richt hij zijn camera op het landschap onder hem om voor zijn opdrachtgevers de voortgang van hun projecten vast te leggen. Voor de foto’s in deze tentoonstelling hield hij zijn camera echter omhoog om zo de mooiste wolkenluchten vast te kunnen leggen. Onder de noemer In de wolken met wolken heeft hij een selectie gemaakt uit deze beelden voor de expositie in CODA Centrale Bibliotheek.

Opmerkelijk is de foto die hij maakte van de vuilverbranding in Duiven. Het is een foto van een spannend verhaal dat bijna verkeerd afliep: Toen Snelleman na de opdracht terug wilde vliegen naar thuishaven vliegveld Teuge, kwam er plotseling dikke mist opzetten. Ter hoogte van Terlet werd Snelleman opgeroepen door vliegveld Teuge met de vraag waar hij bleef. Gelukkig kon door de mistbanken heen nog net het dorp Teuge gelokaliseerd worden. Op goed geluk werd de landing ingezet die exact op de juiste plek uitkwam waardoor Snelleman alsnog veilig in Teuge kon landen. Weersomstandigheden als deze blijven je verrassen, aldus Snelleman. Een aantal van die weersomstandigheden legde hij vast. Deze foto’s zijn te zien in CODA Centrale Bibliotheek gedurende de maand augustus tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?