Fotoserie van Erna Lammers: Verkijken op het Apeldoorns Kanaal

3 november 2014 - 30 november 2014, CODA

Door Redactie

CODA

Erna Lammers exposeert in november haar fotoserie van het Apeldoorns Kanaal in CODA Centrale Bibliotheek aan de Vosselmanstraat. Over haar inspiratie zegt ze: “Water fascineert me. Water beweegt, leeft, golft en stroomt. Als het zonlicht op het water kaatst, werkt het oppervlak als een spiegel. Hoe minder stroming, hoe meer spiegeling. En stroming is er nauwelijks in het Apeldoorns Kanaal. Wanneer ik in de verte kijk, zie ik hoe de bomen en gebouwen, de wolken en de planten daardoor een dubbelleven krijgen. Want alles wat ik boven water zie, zie ik omgekeerd op het water. Kijk ik echter naar beneden, dan blijkt het kanaal verrassend helder en lijkt de bodem dichtbij. In de bodem wortelen waterplanten die met de stroming mee bewegen en, wanneer ze boven de waterlijn uitsteken, met de wind meedeinen.

Soms valt alles samen. Dan zie ik tegelijkertijd, in een oogopslag, de wereld boven water, met hun spiegeling op het water en leven onder water.”

De fotoserie laat goed zien dat Erna Lammers als het ware met haar camera kijkt, onderzoekt en ontdekt. Met de tentoonstelling in CODA Centrale Bibliotheek wil zij anderen laten meegenieten van haar zomer aan het Apeldoorns kanaal.

Het werk van Erna Lammers is te zien in de maand november gedurende de openingsuren van CODA Centrale Bibliotheek.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?