Frederique Spigt in juni in de popzaal van Gigant

19 juni 2015 - 11 juni 2015, gigant

Door Redactie

Met een ruig uiterlijk maar prachtige stem toert Frederique Spigt door Nederland. Met  The Medicine Show neemt ze ons met zelfgeschreven, Amerikaanse folksliedjes terug naar het oude Westen. Op vrijdag 19 juni staat ze in Gigant. De deuren van de popzaal zullen om 20:30 open gaan en het concert zal om 21:00 van start gaan. Tickets voor het concert kosten €15,00 en €13,00 voor Vrienden van Gigant.  

In 1980 studeert ze als grafisch ontwerper af aan de kunstacademie in Rotterdam. Nadat Spigt op haar zestiende naar een concert van Herman Brood was geweest, sloeg alles om en was muziek maken nog het enige wat ze wilde. Ze begon als leadzangeres in de band ‘I’ve Got the Bullets’, geïnspireerd op de laatste woorden van James Dean in de film Rebel with a Cause. Toch besloot Frederique Spigt uiteindelijk voor een solocarrière te gaan.

Na altijd in het Engels te hebben gezongen, zingt ze Mijn hart kan dat niet aan’ bij het Nationaal songfestival. Ondanks dat Edsilia er met de eerste plek vandoor ging, besloot Frederique een Nederlands talig album uit te brengen, met de naam Engel. Voor haar album Droom ontving ze in 2000 een Edison.

Voorafgaand aan de show is er de mogelijkheid om bij Het Stadscafé (Nieuwstraat 295) te genieten van een heerlijk diner. Dit kan tussen 17:00 en 20:30.
Het menu bestaat uit een frisse zomersalade als voorgerecht, een hoofdgerecht van ossenhaaspuntjes met knoflookjus en balsamicodressing  en een lekker bakje koffie of kopje thee voor toe.  (Andere drankjes zijn niet inbegrepen. Een vegetarisch menu is ook mogelijk)
Entree + diner Stadscafé: €30,00
Entree + diner Stadscafé: €28,00 (Vriend van Gigant)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?