Ge-wel-dig handbal in Omnisport – Zondag laatste wedstrijd Oranje

2 december 2012 - 22 december 2012, van 13:30 tot 14:45, Omnisport Apeldoorn

Door Frans Sijtsma

Het is een beetje vreemd. Er wordt absolute topsport bedreven in Omnisport maar aan de buitenkant zie je er niets van. Een stoffenbeurs in de Americahal zie je weken van tevoren op dat grote vieswitte bord . Cultureel vertier zie op alle roterende borden die Apeldoorn rijk is, en zelfs de kerstmarkt in Talma Borgh is getuige het spandoek zichtbaarder dan de WK-Kwalificatiewedstrijden in Omnisport.

Apeldoorn gaat tennissen, Apeldoorn gaat wielrennen, maar Apeldoorn gaat handballen? Nee, bij Omnisport staat nog steeds een tennisracket en er hangt een spandoek van de Midwintermarathon.

Onbekend maakt onbemind? Wellicht, maar degenen die er niet bij waren hebben vrijdagavond een kraker van de eerste orde gemist. De Nederlandse dames spelen met een superjong team fris en aanvallend handbal. Constant beweging, dreiging en snelheid in een sport die (en ik kan het weten) veel dynamischer en zwaarder is dan bijvoorbeeld voetbal. Na de even makkelijke als grote overwinning op Israël gisteren speelden de dames vandaag tegen Slovenië.

Weergaloos spannende wedstrijd

Ondanks een weergaloos keepende Sloveense komt Nederland voor. Twee punten bij rust , en na de rust snel uitlopend naar zes punten verschil. Wedstrijd gespeeld, kat in het bakkie, denk je dan. Nee. Punt voor punt kom Slovenië dichterbij. En steeds weet stuiten de Nederlandse meiden op de Sloveens keepster die als een niet te passeren muur in de goal staat. Om gek van te worden.

Denken ook de ca. 1500 bezoekers die de weg naar Omnisport hebben weten te vinden.

De voorsprong slinkt. 4, 3,2 en tenslotte nog 1 punt. Strafworp voor Slovenië en het is gelijk. En dat in de allerlaatste minuut.

Op de tribunes die goed bezet waren wordt het stil. Ongeloof over de verspeelde voorsprong. Over de gemiste kansen. Laatste aanval Nederland met nog 3 seconden te spelen. Doelpunt!!! Omnisport ontploft in euforisch gejuich. De meesten missen nog dat doelpuntenmaakster Nycke Groot zich in de laatste seconde met doodsverachting voor een Sloveense kogel werpt en groggy over het veld zwalkt. Nederland wint! en zet een grote, hele grote stap op weg naar de volgende ronde in de WK-kwalificatie.

Zondag moet Nederland zich kwalificeren

Zondag moet het gebeuren. De laatste wedstrijd tegen Oostenrijk zondag a.s.om 13:30 in Omnisport. Een punt is genoeg en steun hebben ze nodig. Kom kijken en geniet van Topsport in Omnisport.

De tientallen vrijwiligers van Handbalvereniging Achilles zien u graag komen en heten u van harte welkom.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?