Gedecoreerde tassen, schilderijen, beeldhouwwerk en keramiek

11 juni 2014 - 28 augustus 2014, Dok Zuid

Door Redactie

CODA

De cursisten van Berna Harleman (beeldhouwen en keramiek) en Minie Appelboom (schilderen en decoreren) tonen van 5 juni tot en met 28 augustus een aantal van de door hen gemaakte werken. Beide exposities zijn tijdens reguliere openingstijden gratis in dok Zuid te bekijken.

Berna Harleman en haar cursisten werken voornamelijk met speksteen en klei – uitdagende materiaalsoorten voor zowel de beeldhouwer als keramist. De beeldhouwer kijkt naar de steen en vraagt zich af welk beeld in de ruwe steen verborgen zit. Een beeld dat vervolgens vorm krijgt door te vijlen, hakken en schuren waardoor het overtollige steen wordt weggehaald en het beeld tevoorschijn komt. Door de dichte structuur is speksteen ook zeer geschikt om met glas te combineren wat dankzij lichtval voor een bijzonder effect zorgt. De keramist begint met kneden, vormen en met het plakken van kleine stukjes om zo als het ware het beeld op te bouwen. De groepen werken dus precies andersom, maar beide wel om dat ene beeld te creëren.

De cursisten van Minie Appelboom laten in deze expositie damestassen zien die zij gedecoreerd hebben. Deze zijn met abstracte en figuratieve voorstellingen beschilderd en afgewerkt met een beschermende laag vernis. Door deze laag aan te brengen, kunnen de tassen ook gebruikt worden en dienen ze dus niet alleen voor de sier. Met haar schildergroep heeft Appelboom aan twee thema’s gewerkt: papieren letters en kleurrijke landschappen.

De achterwand in dok Zuid wordt gesierd met schilderijen en gedecoreerde tassen; in de vitrinekasten worden de werken van speksteen en klei tentoongesteld.

Beide exposities zijn van 5 juni tot en met 28 augustus te bekijken in dok Zuid, 1e Wormenseweg 460  in Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?