Gedichtendag in CODA

25 januari 2018, van 19:30 tot 22:00

Door Redactie

Roelof Rump

De Nationale Poëzieweek wordt zoals ieder jaar weer geopend met Gedichtendag: een avond die in het teken staat van gesproken en gezongen poëzie rondom een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar heeft dit openingsfeest plaats op donderdag 25 januari 2018 en het thema is ‘Theater – op de planken!’

De locatie is zoals altijd CODA Auditorium en de avond begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.00 uur. Het belooft een ‘theatrale’ editie te worden met voordrachten door onder andere stadsdichter Aad van der Waal, CODA directeur Carin Reinders en door de winnaar van de dichtwedstrijd. Daarnaast is er een bijzondere bijdrage door theaterleerlingen van onze stadsdichter; de muzikale omlijsting wordt deze editie verzorgd door Frans ten Cate en Aad van der Waal.

CODA heeft in samenwerking met Aad van der Waal een dichtwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen, jong en oud zich kon laten inspireren inspireren door het thema ‘Theater – op de planken!’ Samen met Ingrid Blijenberg (Neerlandica en schrijfdocent) heeft Aad van der Waal het gedicht geselecteerd dat tijdens Gedichtendag door de inzender zelf voorgedragen mag worden. Alle inzendingen willen we graag een plekje geven op de speciale thematafel in CODA Centrale Bibliotheek te vinden is. Naast de inzendingen vind je hier eveneens verschillende boeken en dichtbundels ter inspiratie.

Kaarten voor Gedichtendag zijn te koop bij CODA (Museum, Centrale Bibliotheek, dok Zuid en De Maten) en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 5,- voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en in de pauze en een dichtbundel waarin de voorgedragen gedichten van die avond zijn opgenomen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?