Gedichtendag in CODA, bijzondere editie van dit jaarlijks poëziefeest

25 januari 2017, van 19:30 tot 21:30

Door Agenda

De Nationale Poëzieweek wordt zoals ieder jaar weer geopend met Gedichtendag: een avond die in het teken staat van gesproken en gezongen poëzie rondom een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar heeft dit openingsfeest plaats op woensdag 25 januari 2017 en het thema is ‘Humor – alles is poëzie!’ De locatie is zoals altijd CODA Auditorium en de avond begint om 19.30 uur; inloop vanaf 19.15 uur.

Het belooft een bijzondere editie te worden met de overdracht van het stadsdichterschap, met voordrachten door onder andere (voormalige) stadsdichters Willem Bierman, Ria Borkent en Hanz Mirck en door de nieuwe stadsdichter Aad van der Waal. Daarnaast levert ook Ingmar Heytze een bijdrage en worden eigen gedichten voorgedragen door de winnaar(s) van de dichtwedstrijd van vorig jaar en dit jaar. De muzikale omlijsting wordt deze keer verzorgd door Pascalle de Vries die gedurende de avond meerdere keren zal optreden.

Dichtwedstrijd: meedoen kan nog tot en met 31 december!

CODA heeft in samenwerking met de huidige stadsdichter Hanz Mirck een dichtwedstrijd uitgeschreven waaraan iedereen, jong en oud, mee kan doen. De sluitingsdatum voor deze wedstrijd die als thema ‘Humor – alles is poëzie!’ heeft, is zaterdag 31 december. Wie durft, kan uitgenodigd worden om zijn of haar gedicht voor te dragen tijdens Gedichtendag op woensdag 25 januari 2017 in CODA Auditorium. Op www.coda-apeldoorn.nl/gedichtendag leest u meer over deze wedstrijd.

Kaartverkoop

Kaarten voor deze editie van Gedichtendag zijn vanaf 12 januari 2017 te koop bij CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid, CODA de Maten, CODA Museum en bij Nawijn & Polak. Een toegangskaart kost € 5,- voor CODA-leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak of € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin alle voorgedragen gedichten van die avond zijn opgenomen.

Poëzieweek

De Poëzieweek heeft plaats van 26 januari tot en met 1 februari 2017 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag. Als datum voor dit openingsfeestje is voor deze editie gekozen voor woensdag 25 januari tussen 19.30 en 21.30 uur. Meer over de invulling van deze bijzondere avond waarin ook het stadsdichterschap wordt overgedragen, volgt binnenkort.

Bijzondere editie van dit jaarlijks poëziefeest | Thema: ‘Humor – alles is poëzie!’ | 25 januari 2017 van 19.30 tot 21.30 uur in CODA Auditorium

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?