Geert Mak en Bregje Bleeker tijdens de Boekenweek

28 maart 2017, van 20:00 tot 22:00, Coda Auditorium , Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Kaarten zijn vanaf donderdag 2 maart te koop bij CODA en Nawijn & Polak

De Boekenweek heeft dit jaar plaats van 25 maart tot en met 2 april en uiteraard besteedt CODA hier uitgebreid aandacht aan. Met natuurlijk de mooiste boeken rond het thema Verboden Vruchten, maar ook met boeiende bijdragen door auteurs Geert Mak en Bregje Bleeker op respectievelijk 28 en 29 maart. Kaarten voor beide avonden zijn vanaf donderdag 2 maart te koop bij CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten, CODA dok Zuid, CODA Museum en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn.

Dinsdag 28 maart: Geert Mak vertelt over zijn boek De levens van Jan Six
Geert Mak vertelt in CODA Auditorium over zijn nieuwste boek De levens van Jan Six, het verhaal van een invloedrijke familie en de stad. Geert Mak is onder meer bekend van Hoe God verdween uit Jorwerd (1996), Het Stadspaleis (1997), De Eeuw van Mijn Vader (1999) en In Europa (2004). Met De levens van Jan Six vertelt hij het verhaal van een Amsterdamse elitefamilie door vier eeuwen heen. Het is tegelijk het verhaal van de stad en de tijdgeest, van ambities en beperkingen, van grandeur en de eeuwige angst voor de neergang. Uitgangspunt voor dit boek vormde het kladblok dat in het rijke familiearchief bewaard is gebleven en dat duizenden aantekeningen, variërend van recepten, anekdotes en godsdienstige beschouwingen tot zeldzaam schunnige grappen, bevat. De levens van Jan Six geeft inzicht in wat er werkelijk omging in het hoofd van deze 17e eeuwse patriciër en kunstverzamelaar in Amsterdam die iedereen kende – van Vondel tot Spinoza.

Woensdag 29 maart: Bregje Bleeker over haar boek Eva
Carin Reinders (directeur-bestuurder CODA) gaat 29 maart met Bregje Bleeker in gesprek over haar nieuwste roman, Eva. Eva is de tweede roman van Bregje Bleeker (1970) en in dit op waarheid gebaseerde boek vertelt ze het verhaal van haar moeder bij wie al op jonge leeftijd dementie werd geconstateerd. Het is een verhaal over onmacht en aftakeling, maar vooral óók een verhaal over liefde. Een verhaal over de wereld achter de dementie, over veranderende karakters en relaties en daardoor nieuwe perspectieven in tijden van dementie. Het is een verhaal over hoe je toch ook mooie en heel intieme momenten met elkaar kunt beleven.

Het programma voor beide avonden

19.30 uur Inloop met koffie of thee

20.00 uur Aanvang programma

21.30 uur Boekverkoop en signeren

22.00 uur Einde

Kaartverkoop

Kaarten voor beide avonden zijn vanaf 2 maart te koop in een aantal CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak en kosten € 10,00 voor CODA leden en bij besteding in Nawijn & Polak (niet-leden/losse verkoop € 12,50). Genoemde prijzen zijn inclusief een kopje koffie of thee vóór aanvang. Meer informatie is vanaf 1 maart te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/boekenweek, Facebook en Twitter.

Gratis Boekenweektas en Boekenweekmagazine voor CODA leden

CODA leden kunnen tijdens de Boekenweek – zolang de voorraad strekt – een Boekenweektas en het Boekenweekmagazine bij een van de CODA vestigingen afhalen.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?