Orpheus voorstelling: Gejaagd door de Wind

31 mei 2014, om 20:00, Orpheus Apeldoorn

Door Agenda

www.bostheaterproducties.nl

De beroemde, woeste liefdesgeschiedenis.

Regie en bewerking: Madeleine Matzer.
Met: Anna Drijver, Nasrdin Dchar, Helge Slikker, Lottie Hellingman, Merhnoush Rahmani, Jip van den Dool, Manoushka Zeegelaar Breeveld e.a.

Dé filmklassieker van de 20ste eeuw komt naar het theater! 75 jaar na het verschijnen van de legendarische film (met in de hoofdrollen Vivien Leigh en Clark Gable), brengt Matzer Theaterproducties Gejaagd door de wind (Gone with the wind van Margaret Mitchell) naar het theater. Nu met Anna Drijver (o.a. Rain Man, Komt een vrouw bij de dokter), als de eigengereide Scarlett O’Hara en Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar (o.a. Rabat, Charlie) als de vrijgevochten buitenstaander Rhett Butler.
Regisseur Madeleine Matzer maakte eerder veelgeprezen boekbewerkingen van o.a.

Knielen op een bed violen en De eenzaamheid van de priemgetallen. Nu bewerkt zij Gejaagd door de wind, de beroemde, woeste liefdesgeschiedenis die zich afspeelt in het Amerika ten tijde van de Burgeroorlog. Een tijd waarin – net als nu het geval is – bestaande zekerheden als positie en welvaart, superioriteit en hiërarchie wankelen. In die beladen periode overleeft Scarlett dankzij haar motto: ‘Daar denk ik morgen wel over na, nu even niet. Per slot van rekening is er morgen weer een nieuwe dag.’
Gejaagd door de wind is het portret van de ultieme moderne vrouw, die meedogenloos nastreeft wat ze wil hebben, misgrijpt, en weer opnieuw begint. Een eigentijdse klassieker over de liefde, met meeslepende muziek (van Gouden Kalf-winnaar Helge Slikker), sensuele blikken en opzwiepende jurken.

Zaterdag 31 mei, 20.00 uur
Rabobankzaal
1e rang: € 26,00
2e rang: € 23,50

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?