Gelderse Museumdag met kinderactiviteiten

19 oktober 2013, van 11:00 tot 16:00, Kröller-Müller Museum

Door Redactie

In het jubileumjaar van het Kröller-Müller Museum, nog tot en met juli 2014, organiseert het museum elke maand leuke activiteiten voor jong en oud. De eerste activiteit van oktober is gericht op gezinnen met kinderen en vindt plaats tijdens de Gelderse Museumdag op zaterdag 19 oktober. Om mee te doen is een geldig entreebewijs voldoende. Het museum is op 19 oktober gratis te bezoeken, voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe geldt de reguliere entreeprijs.

Milas de Verteller
Op de Gelderse Museumdag is Milas de Verteller (Theatergroep Pluim) aanwezig in het museum. Milas is specialist in het verzamelen en vertellen van verhalen en deze keer heeft hij een verhaal ontdekt in de jubileumtentoonstelling Top 75! Het ‘Verhaal van de Gitarist’ lag zomaar verborgen in een reeks schilderijen. Samen met een groep kinderen gaat Milas langs alle schilderijen om het verhaal tot een goed einde te brengen. De kinderen hebben door hun eigen ontdekkingen en de opdrachten van Milas zelf invloed op het verhaal. Zo wordt het resultaat elke keer weer anders en ontdek je steeds weer nieuwe avonturen en details..

Deelnemen kan om 11.00, 12.00, 13.15, 14.15 en 15.15 uur. De activiteit duurt ongeveer 20/30 minuten. Gezinnen kunnen natuurlijk ook met de verschillende speurspellen van het museum (vanaf 4 jaar) zelf op ontdekkingstocht gaan.

De Gelderse Museumdag is een initiatief van de Provincie Gelderland.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?