GeldersNieuwsFoto 2015

14 februari 2016 - 17 april 2016, CODA de Verdieping, Apeldoorn

Door Agenda

De toestroom vluchtelingen, het faillissement van Circus Renz, de Veteranendag, het WK Beach Volleybal, portretten van bijzondere en markante personen… Dit is slechts een kleine greep uit de dertig foto’s die de vakjury nomineerde voor de expositie GeldersNieuwsFoto 2015. De foto’s tonen Gelders nieuws en opmerkelijke of bijzondere gebeurtenissen die in 2015 zijn vastgelegd en gepubliceerd in de media. De foto-expositie is tot en met 17 april gratis te zien in CODA de Verdieping (het verbindingsstuk tussen CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek).

Ook deze editie van de fotografiewedstrijd GeldersNieuwsFoto mocht op veel belangstelling van nieuwsfotografen rekenen. In totaal zijn er 358 foto’s en 25 reportages door 45 fotografen ingestuurd. De beelden vertegenwoordigen diverse categorieën: algemeen nieuws, sport, kunst/cultuur en entertainment, human interest, portretten.

Onder leiding van oud-politicus en schrijver Jan Terlouw nomineerde de jury dertig foto’s en drie reportages. Deze beelden zijn in 2015 in de Stentor en de Gelderlander gepubliceerd en nu te zien in de foto-expositie GeldersNieuwsFoto 2015. Behalve in CODA worden alle genomineerde foto’s ook geëxposeerd in de bibliotheek van Rozet in Arnhem en bij Foto21 in Bredevoort.

De wedstrijd kent tevens een kinderjury- en een publieksprijs. De kinderjury beslist donderdag 24 maart in CODA Museum wie de kinderjuryprijs krijgt. Voor de publieksprijs kan tot en met 29 maart een stem uitgebracht worden via www.dg.nl/gn of door een stemformulier bij de tentoonstelling in te vullen. Inzenders op de winnende foto voor de publieksprijs maken kans op een mooie prijs: De Gelderlander stelt een gratis deelname (voor twee personen) aan een van de natuurrondvaarten onder leiding van natuurkenner Gerrit Jansen beschikbaar.

Omdat het Provinciehuis in Arnhem momenteel wordt verbouwd heeft de prijsuitreiking van de vakjury, kinderjury en publieksjury plaats op 31 maart van 19.00 – 21.30 uur in CODA Museum, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. Juryvoorzitter Jan Terlouw en Jan Markink, Loco-commissaris van de Koning in Gelderland, overhandigen de prijzen aan de fotografen van de winnende foto’s.

De prijsuitreiking bijwonen? Stuur een e-mail naar l.neve@gelderland.nl.

GeldersNieuwsFoto is een samenwerking tussen de regionale dagbladen de Stentor en de Gelderlander, de provincie Gelderland, Stichting Foto 21 in Bredevoort en CODA Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?