Geloof in Cinema

6 juni 2013 - 4 juli 2013, Gigant

Door Agenda

http://www.gigant.nl/programma/geloof-in-cinema/1641/

Gigant presenteert Geloof in Cinema: drie films die een blik werpen op het onderwerp religie. Om 18:00 is er de mogelijkheid om te genieten van een heerlijk Cinemaal.
14:00 Inch’Allah 16:00 La Religieuse 18:00 Cinemaal 19:15 Les Chevaux de Dieu Prijs normaal: €24,00 Prijs leden: €18,00 Prijs normaal incl. Cinemaal: €39,00 Prijs leden incl. Cinemaal: €33,00 (Losse filmkaarten á €8,50 / €6,50 (leden) zijn alleen verkrijgbaar op de dag zelf.)

Inch’Allah Regie: Anaïs Barbeau-Lavette Duur: 101 min. Chloe is een jonge Canadese verloskundige werkzaam in een Palestijns vluchtelingenkamp op de Westelijke Jordaanoever. De dagelijkse check bij de controleposten en de scheidingsmuur confronteren Chloe met het conflict en de mensen die het treft. Haar beleving van de oorlog is voor Chloe een avontuur dat enerzijds zeer persoonlijk en anderzijds zo groot als het land is. Voor Chloe wordt het te veel, ze raakt ontworteld en verliest de controle. Er zijn reizen die al onze zekerheden wegnemen. Voor Chloe is Inch’Allah een dergelijke reis. (Inch’Allah draait naast Geloof in Cinema vanaf 6 juni in de zalen van Gigant.)
La Religieuse Regie: Guillaume Nicloux Duur: 114 min. De Belgische actrice Pauline Etienne schittert als de jonge novice Suzanne die haar liefde voor God niet kan rijmen met het strenge kloosterregime. In de nonnenverblijven wordt ze geconfronteerd met de willekeur van de kerkelijke hierarchie: moederoversten die beurtelings vriendelijk, wreed of net iets te liefdevol zijn… Dankzij haar passie en kracht overleeft ze de wreedheid, rigide structuur en eenzaamheid van het klooster. Haar stille rebellie tegen het verstikkende systeem levert een intrigerende en verbazend actuele film op. (La Religieuse draait naast Geloof in Cinema vanaf 27 juni in de zalen van Gigant.)
Les Chevaux de Dieu Regie: Nabil Ayouch Duur: 115 min. De 10-jarige Yachine woont met zijn familie in de sloppenwijk van Sidi Moumen in Casablanca. Zijn moeder Yemma probeert met al haar kracht het gezin te verzorgen. Zijn vader lijdt aan een depressie, één van zijn broers zit in het leger, een andere broer is autistisch. De derde broer, de 13-jarige Hamid, is een kleine straatrebel en beschermer van Yachine. Wanneer Hamid in de gevangenis belandt en uiteindelijk vrij komt, is hij veranderd in een radicale Islamiet, die Yachine overtuigt zich ook bij de groep ‘broeders’ te voegen. (Les Chevaux de Dieu draait naast Geloof in Cinema vanaf 4 juli in de zalen van Gigant.)

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?