Gemma Bovery laatste boekverfilming in de serie Boek & Film van dit seizoen

28 april 2015 - 24 april 2015, om 19:30, Gigant ,Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Tijdens de laatste boekverfilming van dit seizoen kunnen liefhebbers van goede literatuur en de betere films in Gigant kijken naar Gemma Bovery. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur met een inleiding door filmdocent Harry Peters waarna bezoekers samen de film gaan kijken. Gemma Bovery is gebaseerd op de gelijknamige striproman van Posy Simmonds en vertelt het verhaal van een Franse bakker die het lot van een jong Brits echtpaar probeert te kneden volgens het verhaal van de klassieke roman Madame Bovary.

Wanneer het jonge Britse echtpaar Gemma en Charles Bovery hun intrek neemt in een kleine Normandische boerderij, is Martin verheugd. Als groot literatuurliefhebber ziet hij in hen Gustave Flauberts klassieke romanpersonages – en dan heten ze ook nog eens Bovery. Ooit was Martin een bekendheid in Parijs, nu is hij een lokale bakker. Zijn jeugdige ambities en enorme fantasie zijn er echter niet minder om. Het echtpaar Bovery betekent voor hem een ontsnapping uit de routine wanneer hij naast het dagelijks brood ook het lot van deze vleesgeworden romanpersonages begint te kneden. Maar de mooie Gemma is niet van plan een personage te worden – ze heeft Madame Bovary zelfs nooit gelezen. Gemma wil haar eigen leven leiden.

Bezoekers krijgen voorafgaand aan de film een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur en gaan na een inleiding door Harry Peters de film kijken. Indien u lid bent van een leesclub is het misschien een leuk idee om samen deze voorstelling te bezoeken: zo maakt u een bijzondere avond van uw gezamenlijke passie.

Kaarten zijn te koop bij de kassa van Gigant (Nieuwstraat 377, Apeldoorn). Deze kosten € 9,- voor leden van CODA/Vrienden van Gigant; niet-leden/vrienden betalen € 11,-. De kaarten zijn ook online te bestellen via www.gigant.nl.

Nieuw seizoen Boek & Film begint 27 oktober
Gemma Bovery is de laatste boekverfilming van dit seizoen. Maar er komt weer een nieuw seizoen Boek & Film met tal van actuele boekverfilmingen. De volgende data kunt u alvast in uw agenda noteren: 27 oktober en 24 november (2015) en 19 januari, 23 februari, 29 maart en 26 april 2016.

                                           

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?