Gevarieerd concert van Arnhems Klarinettenkoor

14 december 2014, om 14:30, CODA Museum, CODA Museumzaal

Door Agenda

CODA Museum presenteert op zondag 14 december vanaf 14.30 uur een gevarieerd concert van het Arnhems Klarinettenkoor. CODA Museum presenteert dit concert in het kader van de tentoonstelling Sounds of Silence met het werk van vijftien kunstenaars uit binnen- en buitenland die stilte tot thema gemaakt hebben.

De tentoonstelling spoort bezoekers aan de dagelijkse hectiek even los te laten en de stilte zoals verbeeldt door de kunstenaars te ervaren en te beschouwen. In aansluiting op de tentoonstelling geeft het Arnhems Klarinettenkoor een prachtig concert dat stilte en geluid vanuit een ander perspectief aan de toehoorders presenteert. De sfeer van het concert is zodanig dat het toehoorders vrij staat te rond te lopen, de tentoonstellingen in CODA Museum te bekijken of te luisteren vanuit CODA Café onder het genot van een hapje en een drankje.

Het concert is opgedeeld in vier blokken van twintig minuten en bestaat uit Lux Aurumque van Eric Whitacre, Irish Tune from County Derry van Percy Aldridge Grainger, Shirim van Piet Swerts, Moldavian Suite van Mihai Scarlat, Motet van  Nicola A. Zingarelli, Choeur des villageois van Alexander Borodin, Serenade van Paul Dzon en Jewish Suite van Michele Mangani.

Arnhems Klarinettenkoor
Het Arnhems Klarinettenkoor (AKK) is opgericht in 1989 en wordt gevormd door 28 amateurmuzikanten die uitsluitend instrumenten bespelen uit de klarinetfamilie (es-, bes-, alt-, contra-alt-, bas- en contrabasklarinet). Een dergelijk muziekensemble komt in Nederland weinig voor. Dirigent Peter Beerkens (1960) begeleidt het Arnhems Klarinettenkoor.

Het repertoire van het AKK omvat meer dan 150 partituren. Het zwaartepunt ligt bij klassieke muziek maar daarnaast staan ook veel klassieke jazzcomposities op het repertoire. Het AKK geeft concerten in Arnhem en omgeving, maar ook buiten de regio en over de landsgrenzen is het AKK actief.  In 2002 bereikte het Arnhems Klarinettenkoor een finaleplaats in het Internationale Concours voor blazersensembles in Veenendaal. Het AKK heeft in de periode 2004 tot en met 2011 zeer succesvolle tournees gemaakt door Noorwegen, Oostenrijk en Zuid-Frankrijk.

 

Concert Arnhems Klarinettenkoor | 14.12.2014, 14.30 uur | CODA Museum Apeldoorn | Gratis te beluisteren vanuit diverse plekken in CODA. Toegang tot het museum conform reguliere tariefstelling

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?